Οι Αμερικανοί στρέφουν τα όπλα τους στους Τούρκους: «Δεν φεύγουμε από τη Μανμπίτζ» της Συρίας

Τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα αποσυρθούν από την πόλη  Μανμπίτζ , στρατηγικής σημασίας πόλη στη βόρεια  Συρία , μετέδωσε σήμερα το α...

A+ A-

Τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα αποσυρθούν από την πόλη Μανμπίτζ, στρατηγικής σημασίας πόλη στη βόρεια Συρία, μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ.

Η απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Μανμπίτζ «δεν είναι κάτι που εξετάζουμε», δήλωσε ο στρατηγός Τζόσεφ Βότελ.
Αυτό σημαίνει ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες ενδεχεται να έρθουν αντιμέτωποι με τον τουρκικό στρατό, ο οποίος διεξάγει από τις 20 Ιανουαρίου επιχείρηση στη βόρεια Συρία και συγκεκριμένα στην περιοχή Εφρίν με στόχο να εκδιώξει από εκεί τους Κούρδους μαχητές, οι οποίοι έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ.
Η Μανμπίτζ βρίσκεται βορειοανατολικά του Χαλεπιού και περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Τζαραμπλούς, που είναι στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.
Παρά τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε αποφασισμένος να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις προς τα ανατολικά, κυρίως την πόλη Μανμπίτζ, όπου οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στρατιώτες.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο, με γαλάζιο τα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη, με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας, με πράσινο σκούρο η Αλ Κάιντα και με πράσινο ανοιχτό οι λεγόμενοι «μετριοπαθείς» ισλαμιστές.

Δείτε επίσης

Κόσμος 8037680738841959934

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item