Τέλος οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Την κατάργηση των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μην αδικηθούν μαθητές των οποίων οι ...

A+ A-

Την κατάργηση των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μην αδικηθούν μαθητές των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.
Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου εκδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και ήδη έχει δημιουργήσει αναστάτωση, καθώς βρίσκονται στον "αέρα" συμφωνίες μορφωτικού περιεχομένου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, "οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πλέον δεν επιτρέπονται. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων".

Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν καταργηθεί οι μετακινήσεις μαθητών στα πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, άρα δεν επηρεάζονται οι μετακινήσεις μαθητών στο πλαίσιο προγραμμάτων όπως το Erasmus.

Το υπουργείο προχώρησε σε αυτήν την κίνηση με την αιτιολογία ότι κάποιοι μαθητές αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε αυτά τα ταξίδια, κάτι που αντικρούουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων που πλήττονται περισσότερο από την συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς στήριζαν πολλά προγράμματά τους σε αυτά τα ταξίδια.


Εφεξής το υπουργείο επιτρέπει τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και τις αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά σχολεία της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας όπου θα είχαν τα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.

Δείτε επίσης

Πολιτική 8795408256667076084

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item