Παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού

light – υγεινή εκδοχή. Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων σε μια light – υγεινή εκδοχή είναι το παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιο...

A+ A-

light – υγεινή εκδοχή.

Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων σε μια light – υγεινή εκδοχή είναι το παστίτσιο με μπεσαμέλ γιαουρτιού.

Υλικά :
  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλυντζάνια χυμός ντομάτας
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού αρετσίνωτο κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού :
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (2×200 γρ.)
  • 2 κρόκοι αυγού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο (ολόκληρο)
Εκτέλεση
  • Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά σε σχετικά δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. 
  • Σβήνουμε με αρετσίνωτο κρασί. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας , το ξύλο κανέλλας , αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα μέχρι να πιεί όλα τα “υγρά” της .
  • Βράζουμε τα μακαρόνια , τα κατεβάσουμε από τη φωτιά λίγο πριν βρασουν τελείως και τα σουρώνουμε .
  • Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τους κρόκους, αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε από πάνω το μοσχοκάρυδο.
  • Βουτυρώνουμε ελαφριά το ταψί , προσθέτουμε τα μακαρόνια , ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε . 
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα του κιμά που έχουμε ετοιμάσει και καλύπτουμε με το μείγμα γιαουρτιού.
  • Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180oC για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει .
Καλή όρεξη.

Δείτε επίσης

Συνταγές 620067736844006981

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item