Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα καταλάβει όλη τη βόρεια Συρία – Απείλησε ευθέως τους Αμερικανούς

Ο πρόεδρος της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  ανακοίνωσε ότι η τουρκική επίθεση ενάντια στους  Κούρδους  της Συρίας στην  Εφρίν  θα επ...

A+ A-

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η τουρκική επίθεση ενάντια στους Κούρδους της Συρίας στην Εφρίν θα επεκταθεί καθ’ όλο το μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία και μέχρι το Ιράκ προς ανατολάς.

Στόχος του Ερντογάν είναι να εξαλειφθεί κάθε παρουσία της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» και παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ενώ οι Αμερικανοί και η Δύση «αξιόπιστο εταίρο» στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Μιλώντας προς επαρχιακούς αξιωματούχους του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος AKP, του οποίου ηγείται, ο Ερντογάν δήλωσε ότι μετά τη συνεχιζόμενη επιχείρησή «Κλάδος Ελαίας» στην Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, η Τουρκία θα συνεχίσει προς ανατολάς και υποσχέθηκε ότι θα «καθαρίσει» τη Μανμπίτζ, που βρίσκεται σε απόσταση 100 χλμ. ανατολικά της Εφρίν και όπου οι αμερικανικές δυνάμεις είναι παρούσες στο πλευρό των Κούρδων πολιτοφυλάκων.
Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους υποσχέθηκε ότι «δεν θα αφήσει κανέναν τρομοκράτη μέχρι τα ιρακινά σύνορα».
Η Τουρκία μιλά για ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στη βόρεια Συρία και απειλεί ευθέως και τις αμερικανικές δυνάμεις που είναι αναπτυγμένες στο πλευρό των Κούρδων.

Δείτε επίσης

Κόσμος 7471600331100692260

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item