Ταγίπ Ερντογάν: «Θα συντρίψουμε τους Κούρδους μέχρι να μην απομείνει τίποτα»

Η  Τουρκία  «θα συντρίψει» το  Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν  ( PKK ), τις  Μονάδες Προστασίας του Λαού  ( YPG ) των Κούρδων της Συρίας ...

A+ A-

Η Τουρκία «θα συντρίψει» το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας και το κουρδικό σοσιαλπατριωτικό συριακό κόμμα PYD «μέχρι να μην απομείνει τίποτα» προειδοποίησε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα συντρίψουμε όποιον απειλεί τον εθνικό αγώνα της Τουρκίας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Προύσα.
«Δεν μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξη των ΗΠΑ για να νικήσετε την Τουρκία» πρόσθεσε απευθυνόμενος στις YPG.
Αναφερόμενος εμμέσως στις ΗΠΑ, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «κάποιοι από τους συμμάχους» της Τουρκίας παρέδωσαν 2.000 αεροπορικά φορτία 5.000 φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά στις κουρδικές YPG.
Είπε επίσης ότι σκοπεύει να στείλει πίσω στην πατρίδα τους 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που ζουν σήμερα στην Τουρκία και απείλησε ότι όποιος διαδηλώσει εναντίον της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία «θα πληρώσει το τίμημα».

Δείτε επίσης

Κόσμος 7305930130757757438

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item