Συγκλονιστικές στιγμές: Οι πρώτες εικόνες από την εκταφή των Ελλήνων πεσόντων στην Αλβανία

Δικαιώνονται οι έλληνες πέσοντες του Αλβανικού μετώπου... Τα πρώτα λείψανα των ελλήνων πεσόντων στην Αλβανία βρέθηκαν σήμερα 22.1.2018 κ...

A+ A-

Δικαιώνονται οι έλληνες πέσοντες του Αλβανικού μετώπου...


Τα πρώτα λείψανα των ελλήνων πεσόντων στην Αλβανία βρέθηκαν σήμερα 22.1.2018 καθώς ξεκίνησαν οι επίσημες εργασίες για την εκταφή των οστών στο αλβανικό έδαφος. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο της εκταφής που δημιούργησαν ρίγη συγκίνησης σε όσους βρέθηκαν εκεί σε αυτή την ιστορική στιγμή. Τις φωτογραφίες ανέβασε το Υπουργείο Εξωτερικών στο λογαριασμό του στο  twitter.

" Ιστορική στιγμή η πρώτη ανεύρεση οστών δύο Ελλήνων πεσόντων. Οι εργασίες άρχισαν σήμερα, παρουσία μικτής ελληνο-αλβανικής επιτροπής, σε κλίμα συγκίνησης."  έγραψε το Υπουργείο Εξωτερικό στο λογαριασμό του στο twitter.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες άρχισαν πλησίον του διατηρητέου νεκροταφείου από το 1941, στο σημείο Ντραγκότ του νομού Τεπελενίου, όπου στεγάζονται τα οστά περίπου 80 Ελλήνων πεσόντων.

Ως «ιστορική στιγμή» χαρακτήρισε η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Ελένη Σουρανή, παρευρισκόμενη στην έναρξη των εργασιών, αυτήν την ημέρα διότι, όπως είπε, «πρόκειται για τους τελευταίους άταφους πεσόντες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου» επισημαίνοντας ότι το πράσινο φως γι' αυτήν τη θετική εξέλιξη καρπός των συνομιλιών της Κρήτης.

Oι φωτογραφίες:
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Ιστορική στιγμή η πρώτη ανεύρεση οστών δύο Ελλήνων πεσόντων. Οι εργασίες άρχισαν σήμερα, παρουσία μικτής ελληνο-αλβανικής επιτροπής, σε κλίμα συγκίνησης.


Δείτε επίσης

Κόσμος 5264194077681370438

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item