Ξεκίνησε η μεταφορά της σορού του Δημήτρη Κωνσταντίνου από τα 6.900 μέτρα

Ξεκίνησε χθες η επιχείρηση μεταφοράς της σορού του πατρινού γιατρού Δημήτρη Κωνσταντίνου από το όρος Ακονκάγκουα των Άνδεων στην Αργεν...

A+ A-

Ξεκίνησε χθες η επιχείρηση μεταφοράς της σορού του πατρινού γιατρού Δημήτρη Κωνσταντίνου από το όρος Ακονκάγκουα των Άνδεων στην Αργεντινή, από τα 6.900 μέτρα υψόμετρο στο οποίο έχασε τη ζωή του στις 14 Ιανουαρίου.

Η επιχείρηση μεταφοράς της σορού βρίσκεται σε εξέλιξη, και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στην Μεντόζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός για τη μεταφορά της σορό προέβλεπε αποστολή ομάδας ορειβατών η οποία θα την κατεβάσει με φορείο στο οροπέδιο Νίντο στα 5600 μέτρα, απ’ όπου με ελικόπτερο θα μεταφερθεί στην είσοδο του εθνικού πάρκου στα 2800 μέτρα. Από εκεί, με ασθενοφόρο η σορός θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Μεντόζα, όπου θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από αύριο Δευτέρα και μετά την ιατροδικαστική εξέταση, θα ξεκινήσουν οι, επίσης, χρονοβόρες διαδικασίες για τον επαναπατρισμό της σορού του Δημήτρη Κωνσταντίνου.

Δείτε επίσης

Κόσμος 458798691243201099

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item