Ακραίο ψύχος στη Σιβηρία: Το θερμόμετρο έπεσε στους -68 (βίντεο)

Δριμύτατο  κύμα ψύχους  αντιμετωπίζει η  Σιβηρία , λίγες ώρες πριν την εορτή των Θεοφανίων, με βάση το Ιουλιανό ημερολόγιο. Κι ενώ εκατο...

A+ A-

Δριμύτατο κύμα ψύχους αντιμετωπίζει η Σιβηρία, λίγες ώρες πριν την εορτή των Θεοφανίων, με βάση το Ιουλιανό ημερολόγιο. Κι ενώ εκατομμύρια Ρώσοι κάθε χρόνο βουτούν στα παγωμένα νερά, το θερμόμετρο στην περιοχή Γιακουτία έχει πέσει στους -68 βαθμούς. Λίγο… καλύτερα, δηλαδή στους -56 βαθμούς είναι η κατάσταση στη λίμνη Βαϊκάλη.
Στην περιοχή της Γιακουτίας, στη ρωσική Άπω Ανατολή, ο υδράργυρος έπεσε ακόμη περισσότερο από τους -65 που βρίσκονταν χθες. Περίπου 100 σχολεία δεν λειτούργησαν λόγω της κακοκαιρίας.
τη Σιβηρία, κοντά στο Ιρκούτσκ, στην περιφέρεια της λίμνης Βαϊκάλης, οι κάτοικοι και οι τουρίστες ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν αύριο Παρασκευή θερμοκρασίες κάτω από τους -56 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή τριάντα βαθμούς λιγότερους απ’ ό,τι σήμερα.
Στην Ουλάν-Ουντέ, πρωτεύουσα της γειτονικής περιφέρειας της Μπουργιατίας, ο υδράργυρος έπεσε στους -32 βαθμους και αναμένεται να συνεχίσει να κατεβαίνει τις προσεχείς ημέρες.

Θα βουτήξουν σε παγωμένα ποτάμια και λίμνες

Αυτές οι ακραίες θερμοκρασίες σημειώνονται ενώ οι ορθόδοξοι που ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο, μεταξύ των οποίων πολλοί Ρώσοι, Λευκορώσοι και Ουκρανοί, ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή βουτώντας σε παγωμένους ποταμούς και λίμνες σε ανάμνηση της βάπτισης του Ιησού στον Ιορδάνη.

Δείτε βίντεο:

Κινέζοι τουρίστες κολύμπησαν

Πάντως, αυτό δεν εμπόδισε ορισμένους Κινέζους τουρίστες που κολύμπησαν στα παγωμένα νερά και τράβηξαν βίντεο που κέρδισαν το θαυμασμό των ντόπιων.

Χιονοθύελλα αλλά πιο ήπια θερμοκρασία στη Μόσχα

Η θερμοκρασία παραμένει πάντως ήπια στη Μόσχα (-7 βαθμοί Κελσίου) παρά μια χιονοθύελλα που προκάλεσε μεγάλα μποτιλιαρίσματα. Περισσότεροι από 10.000 δημοτικοί υπάλληλοι προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, σύμφωνα με τη δημαρχία, την οποία επικαλέσθηκε το πρακτορείο RIA Novosti.

Δείτε επίσης

Κόσμος 4293469721959354226

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item