Ταρακουνήθηκε ξανά η Μακεδονία με 4,7 Ρίχτερ – Παπαζάχος: Φοβάμαι πως έρχεται και μεγαλύτερος

Σεισμός  μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.24 στη  Μακεδονία  σε απόσταση 75 χιλιομέτρων βόρεια από τη  Θεσσαλο...

A+ A-

Σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.24 στη Μακεδονία σε απόσταση 75 χιλιομέτρων βόρεια από τη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο Σεισμολογικός Σταθμός του ΑΠΘ.

Η σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε μεταξύ των λιμνών Κερκίνης και Δοϊράνης και έχει επιφανειακό εστιακό βάθος, σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο καθηγητής γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος στο www.amna.gr/macedonia.
«Ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή με υψηλή σεισμικότητα, δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας και πρέπει να κινηθούμε με βάση το πιο απίθανο δυσμενές σενάριο δηλαδή να έχουμε και πιο δυνατή σεισμική δόνηση» υπογράμμισε ο Κώστας Παπαζάχος.
Υπενθυμίζεται ότι τη νύχτα στην ίδια περιοχή καταγράφηκαν περισσότερες από δέκα σεισμικές δονήσεις, μικρού μεγέθους, μία εκ των οποίων σημειώθηκε στις 00.13 με μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 28 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Κιλκίς.

Δείτε επίσης

Ελλάδα 8850537039396897837

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item