Έτοιμοι να εισβάλουν με 20.000 μισθοφόρους οι Τούρκοι στην Εφρίν της Συρίας – Όλο το βράδυ βομβάρδιζαν

Ο τουρκικός στρατός φαίνεται ότι ξεκίνησε την επίθεση στο κουρδικό καντόνι της  Εφρίν  στη βορειοδυτική  Συρία . Σύμφωνα με τουρκικά Μέσ...

A+ A-

Ο τουρκικός στρατός φαίνεται ότι ξεκίνησε την επίθεση στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία. Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, ο τουρκικός στρατός χτύπησε θέσεις των Κούρδων μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων(SDF) το βράδυ της Τρίτης, σκοτώνοντας 30 Κούρδους αντάρτες. Η είδηση, που μεταδίδεται και από τη Yeni Safak, δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές.

Οι Τούρκοι επίσης μεταδίδουν ότι έχουν σχηματίσει μια δύναμη από 20.000 ισλαμιστές μισθοφόρους του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), οι οποίοι και θα επιτεθούν για να καταλάβουν την Εφρίν.
Στη δύναμη αυτή, που τελεί υπό τουρκική διοίκηση, συμμετέχουν και Τούρκοι παραστρατιωτικοί και Τούρκοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων. Πρόκειται για τουρκικό στρατό δηλαδή που είναι «μεταμφιεσμένος» σε συριακό «αντάρτικο».
Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι οι Κούρδοι από την Εφρίν βομβάρδισαν με όλμους την κατεχόμενη από την Τουρκία συριακή πόλη Αζάζ το βράδυ της Τρίτης.
Το τουρκικό πυροβολικό που είναι αναπτυγμένο στην επαρχία Χατάι (Αντιόχεια) βομβάρδισε τους κουρδικούς στόχους στην Εφρίν, που είχαν προηγουμένως εντοπιστεί από τουρκικά ντρον και ραντάρ.
Οι Τούρκοι λένε ότι βομβάρδισαν τις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές Μπασουφάν, Τζίντρ, Μαμελάν, Μεσκενλί και Ράτζο.
Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν 25 θέσεις των Κούρδων στο καντόνι της Εφρίν. Στις δύο υπήρχε κουρδικό πυροβολικό, σύμφωνα πάντα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς.
Δείτε σε βίντεο τους μισθοφόρους των Τούρκων:
Και η κουρδική απάντηση: «Σας περιμένουμε»

Δείτε επίσης

Κόσμος 4579005322466844523

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item