Θρίλερ στις χιονισμένες Αλπεις για 13.000 τουρίστες – Χιονοστιβάδα διαλύει πολυκατοικία στην Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλη νύχτα εργάζονταν τα σωστικά συνεργεία σε μια πολυκατοικία πάνω στην οποία έπεσε χιονοστιβάδα στο Σεστριέρε στις ιταλικές Άλπεις. Ε...

A+ A-

Όλη νύχτα εργάζονταν τα σωστικά συνεργεία σε μια πολυκατοικία πάνω στην οποία έπεσε χιονοστιβάδα στο Σεστριέρε στις ιταλικές Άλπεις. Επτά οικογένειες διασώθηκαν, αλλά το πενταόροφο κτίριο δεν είναι πλέον κατοικήσιμο. Αποκλεισμένοι περίπου 13.000 τουρίστες στην Τσερμάτ της Ελβετίας. Σε κλοιό χιονιά τρία διοικητικά διαμερίσματα στη Γαλλία. Κατολισθήσεις στο καντόνι του Βαλέ στην Ελβετία
Χιονοστιβάδα έπεσε σε πολυκατοικία στην Ιταλία -Απίστευτες σκηνές
Όλη νύχτα εργάζονταν τα σωστικά συνεργεία σε μια πολυκατοικία πάνω στην οποία έπεσε χιονοστιβάδα στο Σεστριέρε στις ιταλικές Άλπεις.
Επτά οικογένειες διασώθηκαν, ευτυχώς ουδείς από τους ενοίκους τραυματίστηκε, αλλά το πενταόροφο κτίριο δεν είναι πλέον κατοικήσιμο, όπως φαίνεται και από βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο.
Η κωμόπολη των 950 κατοίκων βρίσκεται κοντά σε δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο στα ιταλογαλλικά σύνορα, όπου έπεσε χιόνι άνω των δύο μέτρων σε διάστημα 48 ωρών.
Γύρω στις 22:30 (23:30 ώρα Ελλάδας) όγκοι χιονιού και κλαδιών εισέβαλαν στους διαδρόμους και ορισμένα διαμερίσματα, αλλά οι 29 άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί μπόρεσαν να διαφύγουν, ορισμένοι μέσω μιας διόδου που έσκαψαν στο γκαράζ.
Σε πολλά σημεία των Άλπεων κατά μήκος των γαλλο-ιταλικών συνόρων ο κίνδυνος χιονοστιβάδων είναι στο μέγιστο επίπεδο.
Πολλοί δρόμοι που βρίσκονται πάνω σε χιονοδρομικές διαδρομές έκλεισαν για την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους, με αποτέλεσμα ορισμένες κοινότητες να έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, όπως το χιονοδρομικό κέντρο Σερβίνια, στην κοιλάδα της Αόστα, που έζησε κάτι παρόμοιο στις αρχές Ιανουαρίου.
Με το τέλος των σχολικών διακοπών, ο αριθμός των αποκλεισμένων τουριστών και κατοίκων έπεσε από τις 11.000 την περασμένη εβδομάδα σε περίπου 5.000 σήμερα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.
Αντίθετα, το χιόνι «παρέτεινε» τις διακοπές πολλών παιδιών στην περιοχή, καθώς ορισμένες κοινότητες αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις.
Ελβετία: 13.000 τουρίστες αποκλεισμένοι στο χιονοδρομικό κέντρο Τσερμάτ
Την ίδια ώρα αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο λόγω της πυκνής χιονόπτωσης είναι το Τσερμάτ, ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα στην Ελβετία.
Αποκλεισμένοι βρέθηκαν περίπου 13.000 τουρίστες στην Τσερμάτ, που βρίσκεται στο καντόνι Βαλέ (νοτιοδυτικά), δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του σταθμού, η Ζανίν Ιμές.
«Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις δεν είναι δυνατές προς το παρόν» και μπορεί να σημειωθούν «διακοπές ρεύματος», εξηγεί στην ιστοσελίδα του το διάσημο χιονοδρομικό κέντρο.
Ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο παραμένει κλειστός από τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας. «Και το τρένο σταμάτησε από τις 17:30 χθες βράδυ» διευκρίνισε η Ιμές.
Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει συνολικά 13.400 τουριστικές κλίνες, οι 7.200 από τις οποίες στα ξενοδοχεία και υπόλοιπες 6.200 σε διαμερίσματα. Ο πληθυσμός της κοινότητας ανέρχεται σε περίπου 5.500 κατοίκους.
Ξενοδόχοι της περιοχής είπαν ότι έχουν επαρκή αποθέματα στην ελβετική εφημερίδα Blick, που δημοσιεύει και εντυπωσιακές εικόνες από την περιοχή.
«Δεν μπορεί κανείς να κάνει σκι ή να περπατήσει, αλλά είναι ήσυχα, λίγο ρομαντικά. Δεν επικρατεί πανικός», σχολίασε η Ιμές.
Προβλέπεται μια πτήση αναγνώρισης πάνω από την περιοχή προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχεια.
Κατολισθήσεις στο καντόνι του Βαλέ στην Ελβετία
Κατολισθήσεις λάσπης, βράχων και ο κίνδυνος χιονοστιβάδας είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν πολλοί δρόμοι στο καντόνι Βαλέ, σύμφωνα με τα ελβετικά ΜΜΕ.
Για την περιοχή αυτή ο κίνδυνος χιονοστιβάδας είναι στην πιο υψηλή βαθμίδα, 5, σύμφωνα με την αστυνομία, που διευκρινίζει πως από απόψε η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί καθώς οι πτώσεις βράχων θα σταματήσουν. Ωστόσο κατολισθήσεις εδάφους ή χιονοστιβάδες εξακολουθούν να είναι πιθανές.
Σε κλοιό χιονιά τρία διοικητικά διαμερίσματα στη Γαλλία
Στη Γαλλία, καταγράφηκε χιονόπτωση ύψους 40 έως 90 εκατοστών μέσα σε 24 ώρες τη Δευτέρα και το χιόνι αναμένεται να φθάσει έως και τα δύο μέτρα. Σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, μια τέτοια χιονόπτωση σημειώνεται κατά μέσο όρο «μία φορά στα 30 χρόνια». Τρία διαμερίσματα έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό για χιονοστιβάδες.
Οι χιονοπτώσεις οφείλονται στο λεγόμενο φαινόμενο «επιστροφής από την Ανατολή», το οποίο οφείλεται στην υγρασία στην κοιλάδα του Πάδου στη βόρεια Ιταλία, που συμπυκνώνεται στην επαφή με τις Άλπεις και πέφτει με τη μορφή χιονιού.
Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Κόσμος 7407376198623633167

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item