Σοκ: Αφήνουν ελεύθερο ταξιτζή που νάρκωσε και βίασε πάνω από 100 γυναίκες

Ο  ταξιτζής  της  Βρετανίας  που πιστεύεται ότι νάρκωσε και βίασε περισσότερες από  100 γυναίκες  μέσα στο ταξί του πρόκειται σύντομα να...

A+ A-

Ο ταξιτζής της Βρετανίας που πιστεύεται ότι νάρκωσε και βίασε περισσότερες από 100 γυναίκες μέσα στο ταξί του πρόκειται σύντομα να αφεθεί ελεύθερος, μια είδηση που έχει προκαλέσει σάλο στην κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτροπιασμό στα θύματα του διεστραμμένου άνδρα.

Ο John Worboys, γνωστός ως «βιαστής ταξιτζής» καταδικάστηκε το 2009 για τον βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση 12 γυναικών που είχαν την ατυχία να βρεθούν μέσα στο ταξί του.
Μετά την αποκάλυψη της αρρωστημένης δράσης του, δεκάδες άλλες γυναίκες κατήγγειλαν δημοσίως ότι έπεσαν θύματα του, χωρίς ωστόσο να προβούν ποτέ σε επίσημη καταγγελία αφού στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν ναρκωθεί από τον Worboys και δεν είχαν σαφή εικόνα για το τι τους είχε συμβεί.
Όπως έγινε γνωστό εχθές, η επιτροπή αποφυλάκισης ενέκρινε το αίτημα που υπέβαλε ο 60χρονος τον περασμένο Νοέμβρη για να αφεθεί ελεύθερος, και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει σχετικά κανένα από τα δεκάδες θύματά του.
Η απόφαση αυτή έχει εξοργίσει δεκάδες οργανώσεις κατά της σεξουαλικής βίας και έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από το σύνολο του βρετανικού Τύπου.
«Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Worboys μπορεί να έχει βιάσει 100 γυναίκες, ενώ άλλοι θεωρούν αυτόν τον αριθμό μια αρκετά μετριοπαθή εκτίμηση.
Ο άνδρας αυτός εξέτισε ποινή φυλάκισης εννέα ετών και εννέα μηνών, μόλις έξι εβδομάδες ανά γυναίκα που βίασε.
Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάποιος ότι απονεμήθηκε δικαιοσύνη», δήλωσε εξοργισμένη η Karen Ingala Smith, επικεφαλής του οργανισμού κατά της σεξουαλικής και ενδοοικογενειακής βίας Nia.
Κατά την ανακοίνωση της ποινής του Wormboys πριν από οχτώ χρόνια, o δικαστής είχε τονίσει ότι ο καταδικασθείς θα έπρεπε να εκτίσει ποινή τουλάχιστον οκτώ ετών στη φυλακή -συν το διάστημα που είχε παραμείνει προφυλακισμένος- και ότι δεν θα αποφυλακιζόταν μέχρις ότου η αρμόδια επιτροπή έκρινε ότι δεν θα αποτελούσε πλέον απειλή για τις γυναίκες.
Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η επίσημη ψυχιατρική έκθεση που είχε παρουσιαστεί στη δίκη του το 2009 χαρακτήριζε τον 52χρονο τότε άνδρα «πωρωμένο και αμετανόητο δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων».

Πώς δρούσε

Ο δράστης λέγοντας στα υποψήφια θύματά του ότι μόλις είχε κερδίσει κάποια χρήματα στο καζίνο (είχε και μια σακούλα με μετρητά που την έδειχνε ως απόδειξη στις κοπέλες) τους πρόσφερε ένα ποτήρι σαμπάνια όπου είχε ρίξει μέσα υπνωτικά χάπια, δήθεν για να γιορτάσουν μαζί του.
Οι κοπέλες δέχονταν το κέρασμα του άνδρα και έπεφταν αναίσθητες. Στη συνέχεια ο οδηγός μετέφερε το όχημα σε απομονωμένο σημείο και ασελγούσε πάνω τους.
Μετά από λίγη ώρα οι γυναίκες συνέρχονταν και αντίκριζαν σχισμένα ή ματωμένα τα ρούχα τους και τα εσώρουχά τους, ωστόσο δεν μπορούσαν να γνωρίζουν με σιγουριά τι είχε συμβεί αφού τα χάπια τους είχαν προκαλέσει σύγχυση.

Δείτε επίσης

Κόσμος 211537812930547687

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item