Αυτός είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup που διαδέχεται τον Ντάισελμπλουμ (φωτο)

O Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών  Μάριο Σεντένο  εξελέγη νέος πρόεδρος και διαδέχεται τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ στh «κεφαλή» του Εurogro...

A+ A-

O Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο εξελέγη νέος πρόεδρος και διαδέχεται τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ στh «κεφαλή» του Εurogroup.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μεσολάβησε ένα μικρόθρίλερ για την εκλογή του διαδόχου του Γ. Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος γύρος δεν ανέδειξε νικητή, καθώς ουδείς συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Μετά την πρώτη ψηφοφορία, αποσύρθηκαν από την κούρσα η λετονή υπουργός Οικονομικών καθώς και ο σλοβάκος Π. Καζιμιρ.
Κατόπιν έγινε δεύτερη ψηφοφορία ανάμεσα στους υπόλοιπους δύο υποψηφίους: τον υπουργό Οικονομικών της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο και του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια.

Ποιος είναι ο Μάριο Σεντένο

Ο Μάριο Σεντένο είναι 50 χρόνων, απόφοιτος Οικονομικών του Harvard. Η οικονομία της Πορτογαλίας με τον Σεντένο στο τιμόνι έχει μειώσει το έλλειμμά της περαιτέρω, ενώ τα ομόλογα της χώρας έχουν αναβαθμιστεί από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poors.

Μάλιστα, Γάλλος αξιωματούχος δήλωνε πως ο κ. Σεντένο είναι «ξεκάθαρα ένας από τους υποψήφιους που ικανοποιεί εξαιρετικά τα τρία κριτήρια που έχουμε θέσει – ικανότητα, εμπειρία και όραμα για μια πιο ολοκληρωμένη Ευρωζώνη».

Δείτε επίσης

Πολιτική 7542077320074827963

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item