«Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων» το όνομα που προτείνει ο Πάγκαλος για την ΠΓΔΜ

«Ο κος Κοτζιάς διαπραγματεύεται μυστικά» Όσα έγιναν πριν 20 χρόνια με τον Αντώνη Σαμαρά αναφέρει μέσω twitter σήμερα ο Θόδωρος Πάγκα...

A+ A-

«Ο κος Κοτζιάς διαπραγματεύεται μυστικά»
Όσα έγιναν πριν 20 χρόνια με τον Αντώνη Σαμαρά αναφέρει μέσω twitter σήμερα ο Θόδωρος Πάγκαλος για την ονομασία των Σκοπίων, ενώ ταυτόχρονα επικρίνει τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Μάλιστα σημειώνει ότι επαναφέρει την πρόταση του να ονομαστεί η ΠΓΔΜ ως «Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων».
Όπως υπογραμμίζει ο κ. Πάγκαλος: «Είχα την τιμή να με ενημερώσει ο κος Σαμαράς, ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίσημα ως εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, για την πρόθεσή του να κάνει θέμα με την ονομασία των Σκοπίων. Διαφώνησα τότε με τη δημιουργία ενός νέου «Εθνικού». Είχαμε ήδη το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά. Ο κος Σαμαράς δεν με άκουσε. Προχώρησε αγέρωχος προς την ανατροπή της κυβερνήσεώς του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου βάδισε με έμπνευση των δημαγωγών Τσοχατζόπουλου και Βενιζέλου στη δημιουργία μεγαλύτερου ακόμη χάσματος. Στη Θεσ/νίκη ο Παπανδρέου είχε πει στο πλήθος που παραληρούσε: «Κανένα όνομα δεν θα γίνει δεκτό, αν περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία ή οποιοδήποτε παράγωγο».
Ο κος Κοτζιάς διαπραγματεύεται μυστικά. Αναγκάζομαι να επαναφέρω την πρόταση, που είχα κάνει πριν 20 χρόνια στον Σαμαρά: Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων.
Ως επίθετο ο γεωγραφικός προσδιορισμός αντιστοιχεί στα πράγματα. Δεν θίγει κανέναν και μπορούμε σιγά, σιγά να τον ξεχνάμε ονομάζοντάς τους Δημοκρατία των Σκοπίων στην καθημερινή πρακτική.
Ξεχνάμε ότι αν αυτοί δεν έχουν σχέση με τη Μακεδονία, τότε είναι Βούλγαροι».
1/4 Είχα την τιμή να με ενημερώσει ο κος Σαμαράς, ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίσημα ως εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, για την πρόθεσή του να κάνει θέμα με την ονομασία των Σκοπίων. Διαφώνησα τότε με τη δημιουργία ενός νέου «Εθνικού». Είχαμε ήδη το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά.
— Theodoros Pangalos (@tpangalos) 27 Δεκεμβρίου 2017
2/4 Ο κος Σαμαράς δεν με άκουσε. Προχώρησε αγέρωχος προς την ανατροπή της κυβερνήσεώς του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου βάδισε με έμπνευση των δημαγωγών Τσοχατζόπουλου και Βενιζέλου στη δημιουργία μεγαλύτερου ακόμη χάσματος. Στη Θεσ/νίκη ο Παπανδρέου είχε πει στο πλήθος που παραληρούσε:
— Theodoros Pangalos (@tpangalos) 27 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε επίσης

Πολιτική 4188147781990042645

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item