Επεισόδια στη συγκέντρωση για την επέτειο δολοφονίας του Αλεξη Γρηγορόπουλου

Επεισόδια σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας στην προγραμματισμένη συγκέντρωση των μαθητών σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου εννέα χρονια...

A+ A-

Επεισόδια σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας στην προγραμματισμένη συγκέντρωση των μαθητών σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου εννέα χρονια μετά την δολοφονία του νεαρού μαθητή Αλεξη Γρηγορόπουλου.

Η ένταση ξεκίνησε στα Προπύλαια από ομάδα περίπου 40 νεαρών με κουκούλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί επιτέθηκαν στις δυνάμεις της αστυνομίας με μολότοφ και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών. 

Οι νεαροί «ξήλωσαν» τα πεζοδρόμια στα Προπύλαια, ώστε να χρησιμοποιήσουν τα υλικά ως «πολεμοφόδια», αλλά και πήραν τις λαμαρίνες από σημείο όπου πραγματοποιούνταν έργα. 

Αυτή την ώρα έχουν στηθεί οδοφράγματα στην οδό Μασσαλίας, ενώ είναι κλειστές οι Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Αμαλίας και Σταδίου.

Παρότι οι Αρχές είναι σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού λόγω των συγκεντρώσεων, πληροφορίες αναφέρουν πως η αστυνομική δύναμη στο σημείο δεν είναι επαρκής. 

Οι νεαροί επιχειρούν να σπάσουν τα κιγκλιδώματα σταθμών του μετρό, που έχουν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης και έχουν βάλει φωτιές σε κάδους.

Ο κύριος όγκος των μαθητών που συμμετέχουν στη συγκέντρωση είναι μακριά από τα επεισόδια.

ΠΗΓΗ

Δείτε επίσης

Ελλάδα 1715754041473174307

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item