Το μυστικό για να κάνεις τα πιο νόστιμα (και αφράτα) μπιφτέκια

Αναλυτικά η συνταγή... για 1 κιλό κιμά είναι: - 1 αυγό - 150 γρ. μπαγιάτικο (μουλιασμένο) ψωμί - 1/3 φλ. γάλα 3.5% λιπαρά - 2 1/2 κ.γ αλ...

A+ A-

Αναλυτικά η συνταγή...για 1 κιλό κιμά είναι:

- 1 αυγό
- 150 γρ. μπαγιάτικο (μουλιασμένο) ψωμί
- 1/3 φλ. γάλα 3.5% λιπαρά
- 2 1/2 κ.γ αλάτι
- 1 κ.γ πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (ή λιγότερο, ανάλογα πόσο έντονη γεύση θέλεις)
- 1 1/2 κ.σ Worcestershire sauce (τη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ)
- 2 κ.σ κέτσαπ
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
- λίγο θυμάρι ή ρίγανη
- 3 κ.σ λάδι

Εκτέλεση
1. Μούλιασε το ψωμί στο γάλα και προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Χτύπα το αυγό με ένα πιρούνι (για να αφρατέψει), ρίξε λίγο αλάτι, πιπέρι, την κέτσαπ, το ξύσμα, τη sauce, το θυμάρι και άφησε το μείγμα στην άκρη.

3. Σε ένα τηγάνι σώταρε ελαφρά στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίξε το μείγμα στο άλλο με το αυγό.

4. Άνοιξε τον κιμά σε ένα ταψάκι (πλάσε τον λίγο με τα χέρια για να μαλακώσει και να μην μείνουν μεγάλα κομμάτια), ρίξε το μείγμα και το μουλιασμένο ψωμί.

Δείτε επίσης

Συνταγές 3526777042922647296

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item