Στα δικαστήρια ο Σταμάτης Γαρδέλης για να μην κατεδαφιστεί το σπίτι του

Στο εδώλιο του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ευελπίδων κάθισε την Τετάρτη ο Σταμάτης Γαρδέλης που ήρθε αντιμέτωπος με κατηγορίες ...

A+ A-

Στο εδώλιο του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ευελπίδων κάθισε την Τετάρτη ο Σταμάτης Γαρδέλης που ήρθε αντιμέτωπος με κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί κατεδάφισης αυθαιρέτων και περί προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων. Πρόκειται για ένα σπίτι που βρίσκεται στο Πόρτο Γερμενό και σύμφωνα με το δασαρχείο αποτελεί δασική έκταση.
«Είχα κάνει αυτοψία κατόπιν μηνύσεως, αν θυμάμαι καλά. Είμαι υπάλληλος του δασαρχείου, αλλά έχω φύγει χρόνια από την περιοχή. Ήταν στο Πόρτο Γερμενό η έκταση. Είχε κηρυχθεί αναδασωτέα. Δε θυμάμαι πολλά πράγματα. Είχε βάλει κάτι τσιμεντόλιθους μέσα νομίζω. Το 2013 έκανα την αυτοψία. Είχε κατασκευάσει μια περίφραξη και υπήρχαν κατασκευές. Κάτι σαν ψησταριά ήταν. Ήταν 4 κτίσματα σίγουρα. Πρόκειται για ιδιωτική δασική έκταση. Είχε κηρυχθεί αναδασωτέα πριν το 2013 που έκανα εγώ την αυτοψία», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπάλληλος του δασαρχείου που υπέγραψε την αυτοψία.
Κατόπιν, ακολούθησε η κατάθεση της δασάρχη, η οποία υποστήριξε ότι η έκταση κηρύχθηκε αναδασωτέα επειδή έγιναν παρεμβάσεις που δεν επιτρεπόταν να γίνουν.
«Εγώ είμαι η δασάρχης. Η έκταση είναι ιδιωτική δασική και κηρύχθηκε αναδασωτέα γιατί έγιναν επεμβάσεις που δεν έπρεπε. Μέσα σε δασική έκταση ο κατηγορούμενος είχε ξύλινη περίφραξη. Υπήρχαν επίσης και κάποια μικρά κτίσματα με μπετό. Η περιοχή εκεί είναι κάπως ανακατεμένη. Υπάρχουν δηλαδή και αγροτικές εκτάσεις εκεί», εξήγησε η μάρτυρας προκαλώντας την αντίδραση του συνηγόρου του Σταμάτη Γαρδέλη, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν γύρω κτίσματα σε άλλα οικόπεδα, αλλά δεν «κινδυνεύουν».
«Καλά, φαντάζομαι δεν υπήρχε δολιότητα εκ μέρους της δασάρχου να κηρυχθεί αναδασωτέα η έκταση. Προφανώς αυτό έγινε για να αποτραπούν περαιτέρω επεμβάσεις», είπε ο πρόεδρος της έδρας για να λάβει την εξής απάντηση από τον δικηγόρο του ηθοποιού:
«Εμείς έχουμε κάνει προσφυγή. Ο άνθρωπος αυτός έχτισε, πλήρωσε να τα νομιμοποιήσει, ανακλήθηκε η πράξη αυτή και έκτοτε η πολεοδομία του στέλνει πρόστιμο και κατάσχει τους λογαριασμούς του».
Στο σημείο εκείνο ο Σταμάτης Γαρδέλης σηκώθηκε από το εδώλιο, υποστηρίζοντας ότι έχει τακτοποιήσει το ακίνητο σύμφωνα με το νόμο.
«Θέλω να μιλήσω. Έκανα την προσφυγή γιατί το 2011 είχαν τακτοποιηθεί οι δουλειές μου. Είχα πληρώσει πρόστιμο για τη μικρή οικία που έφτιαξα. Έψαξα τα συμβόλαια. Αγόρασα το οικόπεδο, έχτισα, το τακτοποίησα και μου βγήκε απόφαση κατεδάφισης» είπε χαρακτηριστικά.
Τελικά το δικαστήριο προχώρησε σε αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου επί της ασκηθείσας προσφυγής.

Δείτε επίσης

Lifestyle 790021015581650805

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item