Κρήτη: Οργή στη δίκη για το διπλό φονικό. Έσπασαν τα ισόβια του κατηγορουμένου

Οργή και τεταμένη ατμόσφαιρα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου όπου ανακοινώθηκε η ετυμηγορία για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία με απ...

A+ A-

Οργή και τεταμένη ατμόσφαιρα στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου όπου ανακοινώθηκε η ετυμηγορία για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία με αποτέλεσμα οι συγγενείς να ξεσπάσουν σε κλάματα.
"Έσπασαν" τα ισόβια
Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ανατολικής Κρήτης ο 56χρονος κρεοπώλης, ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, μειώνεται η ποινή του σε 23 χρόνια. Επίσης, το δικαστήριο του επέβαλλε χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής για τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.
Για το δεύτερο κατηγορούμενο, τον αδερφό του, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιάννη Ξυδάκη.
Ξέσπασε φωνάζοντας «φονιάδες»
Οργισμένος και ο πατέρας του Πρίαμου Ξυδάκη που ξέσπασε φωνάζοντας «φονιάδες». Επιτέθηκε μάλιστα σε δικαστές φωνάζοντας "το κρίμα στο λαιμό σου" .
Τουλάχιστον 40 αστυνομικοί παραμένουν στο αστυνομικό μέγαρο και δεν επετράπη σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων να μπουν στο χώρο καθώς επικρατεί ηλεκτρισμένη κλίμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει να κηρυχθεί ένοχος ο 57χρονος για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του Πρίαμου Ξυδάκη και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Μανόλη Σταυρουλάκη, ο οποίος καθόταν σε παρακείμενο καφενείο, και ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από τα σκάγια της καραμπίνας του 57χρονου. Στον αντίποδα, ο κ. Κοκκινάκης είχε προτείνει την απαλλαγή του νεαρότερου αδερφού τού κρεοπώλη, που κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα τού Πρίαμου Ξυδάκη.
Η πολύκροτη υπόθεση
Το διπλό φονικό είχε συγκλονίσει τον Ιούνιο του 2012 την τοπική κοινωνία του Προφήτη Ηλία Ηρακλείου και η πολυήμερη δίκη διεξήχθη σε κλίμα αντεγκλήσεων και συνεχών εντάσεων.
Σε ότι αφορά την απόφαση του δικαστηρίου πρωτόδικα τον Ιανουάριο του 2014 , ο κρεοπώλης είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη σε ισόβια κάθειρξη και οκτώ χρόνια για τη δολοφονία του Μανώλη Σταυρουλάκη, σε διαρκή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, καθώς και 4.000 ευρώ χρηματική ποινή.
Στον αδερφό του ιδιοκτήτη λεωφορείου είχαν επιβληθεί 14 χρόνια φυλάκισης, χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα Ξυδάκη, ενώ με απόφαση του δικαστηρίου η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη. Αθώος είχε κριθεί ο τρίτος αδερφός.

Δείτε επίσης

Ελλάδα 9122520794578159962

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item