ΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

«Αν ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, τότε ουσιαστικά θα κηρύξει τον πόλεμο», ...

A+ A-

«Αν ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, τότε ουσιαστικά θα κηρύξει τον πόλεμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Παλαιστινίων στη Βρετανία, Μάνουελ Χασανιάν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC.

«Αν πει αυτό που σκοπεύει, ότι η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα του Ισραήλ, αυτό θα αποτελέσει το φιλί του θανάτου στη λύση των δύο κρατών», προσέθεσε και κατέληξε: «Κηρύσσει πόλεμο στη Μέση Ανατολή, κηρύσσει πόλεμο εναντίον 1,5 δισεκατομμυρίου μουσουλμάνων και εκατοντάδων χιλιάδων χριστιανών που δεν θα δεχθούν οι ιεροί τόποι να είναι υπό την πλήρη ηγεμονία του Ισραήλ».
Ανησυχία και στη βρετανική κυβέρνηση
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι ανησυχεί για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
«Ας περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα πει ο πρόεδρος. Αλλά, ξέρετε, αντιμετωπίζουμε με ανησυχία τις πληροφορίες που έχουμε ακούσει, διότι πιστεύουμε ότι προφανώς η Ιερουσαλήμ θα πρέπει να είναι τμήμα μίας οριστικής διευθέτηση ανάμεσα στους Ισραηλινούς και του Παλαιστίνιους», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον από τις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν χθες οτι ο Τραμπ θα αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ σήμερα και ότι θα θέσει σε κίνηση τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.Πηγή  

Δείτε επίσης

Κόσμος 7053679211237967616

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item