Πακέτο με χειροβομβίδα σε κυβερνητικό κτίριο της Θουριγγίας στη Γερμανία

Ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο έπρεπε να περάσει μέχρι ν’ αντιληφθούν οι γερμανικές Αρχές την ύπαρξη ύποπτου πακέτου, το οποίο περιείχε κατ...

A+ A-

Ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο έπρεπε να περάσει μέχρι ν’ αντιληφθούν οι γερμανικές Αρχές την ύπαρξη ύποπτου πακέτου, το οποίο περιείχε κατά πάσα πιθανότητα μια χειροβομβίδα, στην έδρα της κυβέρνησης της Θουριγγίας, στην Ερφούρτη.

Το πακέτο είχε παραδοθεί την Παρασκευή το απόγευμα και βρισκόταν μέχρι σήμερα σε αποθηκευτικό χώρο του κτιρίου.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το πακέτο παραδόθηκε από την ταχυδρομική εταιρεία DHL, η οποία την Παρασκευή έγινε στόχος εκβιαστών, μέσω πακέτου που παραδόθηκε σε φαρμακείο του Πότσνταμ και προκάλεσε την εκκένωση της χριστουγεννιάτικης υπαίθριας αγοράς.
Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελο, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για χειροβομβίδα, ωστόσο διευκρίνισε ότι θα πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι οπλισμένη και αν θα μπορούσε να εκραγεί.
Ο ίδιος πάντως χαρακτήρισε «καθαρή εικασία» τον συσχετισμό αυτού του πακέτου με το πακέτο της περασμένης Παρασκευής στο Πότσνταμ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την «Thueringer Allgemeine», ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε τη Δευτέρα  σε δημοτικό κτίριο στο Ζόντερχάουζεν, 60 χλμ βόρεια της Ερφούρτης, με αποτέλεσμα ένα τμήμα του κτιρίου να εκκενωθεί.

Δείτε επίσης

Κόσμος 6232061547317046993

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item