Κοινωνικό μέρισμα: Τι άλλαξε στις αιτήσεις. Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Διορθώσεις έγιναν όσον αφορά στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα στο www.koinonikomerisma.gr. Να υπενθυμιστεί πως ο χρόνος που α...

A+ A-

Διορθώσεις έγιναν όσον αφορά στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα στο www.koinonikomerisma.gr.

Να υπενθυμιστεί πως ο χρόνος που απομένει για την υποβολή αιτήσεων είναι μία εβδομάδα και πλέον όσοι επιθυμούν να το λάβουν πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν αίτηση στο TAXISnet, καθώς μετά τις αλλαγές που έγιναν ενδέχεται να είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Υπό επεξεργασία βρίσκεται  το πρόβλημα με τους στρατιωτικούς. Οι στρατιωτικοί δεν εμφανίζονταν ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ και έτσι το σύστημα τους έβγαζε εκτός. Οι διορθώσεις για το συγκεκριμένο θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη και έτσι όσοι στρατιωτικοί θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να επισκέπτονται την εφαρμογή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στις διορθώσεις που έγιναν στην εφαρμογή έχει προστεθεί και η επιλογή με τα προστατευόμενα μέλη και δεν χρειάζεται να μπουν πλέον στο σύστημα ώστε να συναινέσουν για να εγκριθεί η αίτηση.

Επίσης έχει προστεθεί η επιλογή που αφορά σταπαιδιά που γεννήθηκαν το 2017. Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή, καθώς με αυτήν την προσθήκη το ποσό του κοινωνικού μερίσματος ανεβαίνει, ενώ κάποιος μπορεί να είναι δικαιούχος γιατί έχει τα κριτήρια για οικογένεια με ένα παιδί, αλλά δεν τα είχε ως απλό ζευγάρι. Η δήλωση του παιδιού που γεννήθηκε μέσα στο 2017 γίνεται με το ΑΜΚΑ του.

Σε ό, τι αφορά στους φιλοξενούμενους δεν αναμένονται αλλαγές. Να διευκρινιστεί πως οι φιλοξενούμενοι δικαιούνται  να κάνουν αίτηση εφόσον ο δικαιούχος έχει πεθάνει.

ΠΗΓΗ

Δείτε επίσης

Οικονομία 1417770169197333486

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item