Χριστουγεννιάτικο δώρο: Πώς ξαναβρήκε ο πατέρας τα 9 και 8 ετών παιδιά του μετά από 3 χρόνια που είχαν εξαφανιστεί;

Ήταν μία συνηθισμένη ημέρα του 2014, δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, όταν ο Harry Speath έπρεπε να πάρει τα παιδιά του από το σχολεί...

A+ A-

Ήταν μία συνηθισμένη ημέρα του 2014, δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, όταν ο Harry Speath έπρεπε να πάρει τα παιδιά του από το σχολείο. Περίμενε για ώρα έξω από τις σχολικές πόρτες για να βγουν η 5χρονη Serena κι ο 4χρονος Thomas, μα εκείνα δε φάνηκαν ποτέ εκείνο το απόγευμα. 

Η μητέρα των παιδιών, η Jane Adare, ήταν η τελευταία που είχε δει τα παιδιά. Γι’ αυτό το λόγο είχε κατηγορηθεί από τον Speath ότι εκείνη τα είχε αρπάξει και τα είχε απομακρύνει από κοντά του.Τρία ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε και καθ’ όλη τη διάρκειά τους ο Speath, η αστυνομία αλλά και η εν διαστάσει σύζυγός του, προσπαθούσαν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τα δυο μικρά παιδάκια τους που είχαν εξαφανιστεί.

Την περασμένη Τετάρτη όμως, η θλίψη του πατέρα μετατράπηκε σε ενθουσιασμό, καθώς τον περίμεναν δύο χριστουγεννιάτικα δώρα. Η αστυνομία της Αυστραλίας είχε καταφέρει να εντοπίσει τα δύο αγνοούμενα παιδιά στην ακτή Sunshine, περίπου 150 χιλιόμετρα πιο μακριά από το σπίτι τους.


Τα Χριστούγεννα ήρθαν νωρίς για τον πατέρα Harry Speath , ο οποίος ενώθηκε ξανά με τα δύο παιδιά του τη Selena (αριστερά) και τον Thomas (δεξιά) τρία χρόνια μετά την εξαφάνισή τους
Η Serena και ο Thomas Speath, σήμερα είναι 9 και 8 ετών αντίστοιχα. Όπως εξακριβώθηκε από τη αστυνομία, τα παιδάκια είχαν απαχθεί από τη μητέρα τους Jane Adare στις 5 Δεκεμβρίου 2014 .


Η κ. Adare εμφανίστηκε ενώπιον του Ομοσπονδιακού Κυβερνητικού Δικαστηρίου της Αυστραλίας στο Μπρίσμπεϊν, καθώς ο κ. Speath κινήθηκε νομικά εναντίον της για την αρπαγή των παιδιών, αλλά και για τα τρία χρόνια που ο ίδιος ήταν απών από γενέθλια, διακοπές και σημαντικά γεγονότα της ζωής των παιδιών του.

Ο κ. Speath είχε αρχικά φόβους ότι οι τρεις τους θα μπορούσαν να έχουν μεταναστεύσει στην Ευρώπη με τη μητέρα τους, η οποία κατέχει διπλή υπηκοότητα, Αυστραλιανή και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα παιδιά, για να μην μπορέσει κανείς να τα εντοπίσει, δεν είχαν εγγραφεί σε κανένα σχολείο σε ολόκληρη την πολιτεία και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί οι κάρτες υγείας τους.

Ο 61χρονος κ. Speath, αρνήθηκε να εγκαταλείψει την ελπίδα ότι τα παιδιά του ζουν και δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook για να μπορέσει να τα βρει. Κατάφερε να συγκεντρώσει την υποστήριξη χιλιάδων γονέων σε ολόκληρη τη χώρα.


Τον Μάιο, εμπειρογνώμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν μια σειρά από σκίτσα των παιδιών με βάση τις φωτογραφίες τους, για να δείξουν πώς θα έμοιαζαν η Serena και ο Thomas σήμερα στο 2017. Οι εικόνες κυκλοφόρησαν σε εθνικό επίπεδο και οι προσπάθειες να βρεθούν τα αγνοούμενα αδέλφια εντατικοποιήθηκαν.


Ο κ. Speath (κέντρο) δεν εγκατέλειψε ποτέ την ελπίδα, αναζητώντας απεγνωσμένα τα δύο παιδιά του (που απεικονίζονται μπροστά σε επεξεργασμένες φωτογραφίες, που δείχνουν πώς θα φαίνονταν τον περασμένο Μάιο)

Ο πατέρας δήλωσε: «Έχουν περάσει τα γενέθλια τα δικά τους και τα δικά μου, Χριστούγεννα, Πάσχα, η ημέρα του πατέρα, καλοκαιρινές διακοπές, αμέτρητες επισκέψεις στους παππούδες τους και στη θεία τους.


Όλα αυτά επί τρία, γιατί για τρία ολόκληρα χρόνια κανείς μας δεν είχε τις συνηθισμένες οικογενειακές απολαύσεις που θεωρούνται δεδομένες για όλους τους ανθρώπους. Τι μπορώ να πω στα παιδιά μου για αυτή την τρομερή επέτειο; Υποθέτω ότι το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τα αγαπώ πολύ.»

Δείτε επίσης

Κόσμος 7055409661571460719

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item