Μονιμοποίηση 2.200 πυροσβεστών 5ετούς θητείας με το ΟΚ των θεσμών

Εξαιρούνται από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων, με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών Ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση 2.200 πυροσβ...

A+ A-


Εξαιρούνται από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων, με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών

Ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση 2.200 πυροσβεστών πενταετούς θητείας, με τη σύμφωνη γνώμη των Θεσμών, καθώς τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Διοικητικής Ανασυγκρότησης πέτυχαν να αναγνωριστεί η εξαίρεση της μονιμοποίησής τους από τον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων.
Το ζήτημα παρέμενε σε εκκρεμότητα από το 2011, δεδομένου ότι οι πυροσβέστες δεν είχαν συμπεριληφθεί ως τακτικό προσωπικό στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου («Απογραφή»).
Αποτέλεσμα αυτού υπήρξε η τυχόν μονιμοποίησή τους να εμφανίζεται ως εισαγωγή νέων προσλήψεων και ως εκ τούτου να προσκρούει στον κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων, που ισχύει στο Δημόσιο στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Συνεπώς, οι πυροσβέστες δεν ήταν εφικτό να αποκατασταθούν, αν και πληρούσαν τα κριτήρια για την ένταξή τους στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
«Η παραπάνω εξέλιξη αποκαθιστά μια αδικία εις βάρος των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας, που παρείχαν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, ενδυναμώνει το έμψυχο δυναμικό του Πυροσβεστικού Σώματος και καταδεικνύει την πολιτική βούληση κυβέρνησης για οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Δείτε επίσης

Ελλάδα 1451437552892050904

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item