Αίτηση στον εισαγγελέα κατέθεσε ο Κεχαγιόγλου -Ζητά να δικαστεί στην Ελλάδα η 19χρονη που είναι φυλακισμένη στο Χονκ Κονγκ

Αίτηση στον Εισαγγελέα για να μπορέσει να έρθει και να δικαστεί στην Ελλάδα η 19χρονη από τη Μυτιλήνη που συνελήφθη στο Χονκ Κονγκ με 2,...

A+ A-

Αίτηση στον Εισαγγελέα για να μπορέσει να έρθει και να δικαστεί στην Ελλάδα η 19χρονη από τη Μυτιλήνη που συνελήφθη στο Χονκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης στην τσάντα της, κατέθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας Σάκης Κεχαγιόγλου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κεχαγιόγλου επισκέφτηκε σήμερα τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατέθεσε αναφορά- αίτηση με την οποία ενημερώνει την Εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η θυγατέρα τους στο Χονγκ Κονγκ και ζητούν να επιληφθεί της υποθέσεως σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 ΠΚ η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Στην αίτησή τους αναφέρουν ότι επιθυμούν η Ειρήνη να δικαστεί στην Ελλάδα, σε γλώσσα που να εννοεί, δηλαδή στην μητρική της, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική της αξιολόγηση, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.
Επιπλέον ζητούν την κίνησης της διαδικασίας στην Ελλάδα όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ) που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη αλλά και γιατί  επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους Ελληνικούς Νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους Νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κόνγκ για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.

Δείτε επίσης

Ελλάδα 1093571351906474974

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item