Ασυλο στον 1 από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Άσυλο δόθηκε στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οκτώ στρατιωτικοί έφτασαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι μετά τη...

A+ A-

Άσυλο δόθηκε στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οκτώ στρατιωτικοί έφτασαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα έδωσε η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου.
Στην απόφαση της Επιτροπής, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου συμμετείχε στη απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα». Έτσι, καταλήγει η Επιτροπή, δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».
Ήδη, ο Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου όπου ήταν κρατούμενος, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει.
Την ίδια ώρα, σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν οι άλλοι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου στην οποία έχουν προσφύγει.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος έχει πει «όχι» στην έκδοσή των οκτώ στην Τουρκία.

Δείτε επίσης

Ελλάδα 616400956550284644

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item