Κούλογλου: Τα «Paradise Papers» αγγίζουν το περιβάλλον Μητσοτάκη

«Η Νέα Δημοκρατία καρφώθηκε μόνη της ζητώντας διαχωρισμό καλών και κακών offshore» Την πεποίθησή του πως η Νέα Δημοκρατία «καρφώθηκε...

A+ A-

«Η Νέα Δημοκρατία καρφώθηκε μόνη της ζητώντας διαχωρισμό καλών και κακών offshore»
Την πεποίθησή του πως η Νέα Δημοκρατία «καρφώθηκε» μόνη της, με τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε και πως οι αποκαλύψεις από τα Paradise Papers αγγίζουν «το περιβάλλον Μητσοτάκη», εξέφρασε επικαλούμενος πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε στη στάση του κόμματός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί διαχωρισμού «καλών» και «κακών» offshore, πράγμα που φανερώνει την ανησυχία της καθώς οι αποκαλύψεις πιθανώς αγγίζουν σημαντικά στελέχη της.
«Τα πολιτικά συμπεράσματα από τα ονόματα που φαίνεται ν΄ αφορούν και τη χώρα μας θα είναι χρήσιμα και πολύ ενδιαφέροντα», ανέφερε ο κ. Κούλογλου.
Σχετικά με το αν η ΕΕ θα βοηθήσει στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες των ελέγχων, ο κ. Κούλογλου επισήμανε ότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη είναι ένα ακόμα πολύ ισχυρό ταρακούνημα. Συμπλήρωσε ότι εδώ και δύο χρόνια δουλεύει η εξεταστική επιτροπή για τα Panama Papers, η οποία ολοκλήρωσε περίπου πριν από ένα μήνα τις εργασίες της και κατέληξε σ΄ ένα πόρισμα καθώς και σε προτάσεις για ανάληψη μέτρων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό, τόνισε, έγινε με πολύ μεγάλο αγώνα και πολύ μεγάλη μάχη, διότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ, αντιδρούσε σε ριζοσπαστικές ρυθμίσεις για ν΄ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και προσπαθούσε συνέχεια να ρίξει νερό στο κρασί.
«Τα Paradise Papers είναι πολύ μεγάλη βοήθεια. Ζητήσαμε με τον συνάδελφο Τάκη Χατζηγεωργίου του ΑΚΕΛ να συγκροτηθεί μια μόνιμη επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής, καθώς επίσης και να συνεχιστούν οι εργασίες, δηλαδή να πάρει παράταση η επιτροπή για τα Panama Papers, για να μπορέσουμε να εξετάσουμε τι συμβαίνει και με τα Paradise Papers», είπε.
Παράλληλα, επισήμανε, πως το πρόβλημα με τις offshore είναι ότι μέσα από αυτές γίνεται διακίνηση χρημάτων ή κρύπτονται χρήματα, που μπορεί να είναι προϊόν φοροδιαφυγής από Ελλάδα ή από άλλη χώρα και αποκλείεται να προέρχονται από βιομηχανία που έχει στηθεί στα Νησιά Καϊμάν, γιατί αυτά δεν έχουν βιομηχανία. «Η αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει, λοιπόν, να μην αντιμετωπίσει το ζήτημα προσωπικά, αλλά με την πρέπουσα σοβαρότητα», είπε.
Τέλος, ο κ. Κούλογλου εξέφρασε την ελπίδα η αξιωματική αντιπολίτευση «να αντιμετωπίσει το ζήτημα όχι προσωπικά, αλλά με την πρέπουσα θεσμική σοβαρότητα».

Δείτε επίσης

Πολιτική 6725640905449295100

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item