Ο Ιμπραΐμοβιτς… διχάζει

Τέσσερις Σουηδοί δημοσιογράφοι απαντούν αν ο κορυφαίος Σκανδιναβός πρέπει να πάει στο Μουντιάλ Ο Ματέου σφυρίζει για τελευταία φορά ...

A+ A-

Τέσσερις Σουηδοί δημοσιογράφοι απαντούν αν ο κορυφαίος Σκανδιναβός πρέπει να πάει στο Μουντιάλ
Ο Ματέου σφυρίζει για τελευταία φορά στο Σαν Σίρο, οι Ιταλοί προσπαθούν να ξεπεράσουν το κάζο 60 ετών, ενώ οι Σουηδοί δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας. Πριν οι Σκανδιναβοί βρεθούν στα αποδυτήρια να πανηγυρίσουν, ο Μίνο Ραϊόλα με μήνυμά του άφηνε ορθάνοιχτο παράθυρο επιστροφής του Ζλάταν στην Εθνική! Ο Τύπος της Σουηδίας αποθέωνε το εκπληκτικό συγκρότημα του Γιάνε Αντερσον και παράλληλα ονειρευόταν Μουντιάλ με «Ιμπρα».
«Είναι τρομερό! Ο Ζλάταν έχει σταματήσει από την εθνική ομάδα εδώ και 1,5 χρόνο και ακόμα μιλάμε για εκείνον! Θεέ μου, πρέπει να μιλήσουμε για άλλους σπουδαίους παίκτες που έχουμε στην ομάδα και προσφέρουν» τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σουηδίας προσπαθώντας να κλείσει την πόρτα της επιστροφής. Μπορεί όμως να συμβεί; Στο ένα ζύγι μπαίνει η κληρονομιά που έχει αφήσει ο κορυφαίος Σουηδός ποδοσφαιριστής και στο άλλο μια ομάδα που έμαθε να ζει και να πετυχαίνει χωρίς αυτόν… Κανείς δεν ήθελε να είναι στη θέση του Γιάνε Αντερσον! Το μπαλάκι του Four Four Two στο τερέν τεσσάρων Σουηδών δημοσιογράφων που ακολούθησαν την ομάδα σε αυτο υπέροχο ταξίδι και απαντούν «Αν ο Ζλάταν πρέπει να επιστρέψει».
Johan Wall (Kvällsposten)
Κίνδυνος να αλλοιωθεί η δομή της ομάδας…
ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΪΜΟΒΙΤΣ
Θα είμαστε καλύτεροι με τον Ζλάταν ή χωρίς αυτόν; Οι επιλογές στην επίθεση θα είναι σούπερ ποιοτικές με τον «Ιμπρα», αλλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος… Ο Γιάνε Αντερσον έκανε μια υπερπροσπάθεια τους τελευταίους 18 μήνες για να χτίσει μια ομάδα χωρίς τον σούπερ σταρ. Η Σουηδία στηρίζεται στη συλλογική προσπάθεια, όπου κανένα πρόσωπο δεν είναι πιο σημαντικό από οποιονδήποτε άλλο. Αν ο Ζλάταν επιστρέψει στην Εθνική για το Μουντιάλ δεν είμαι σίγουρος ότι θα χωρέσει. Ο Ιμπραΐμοβιτς έχει μάθει να είναι στην ομάδα του το μεγάλο αστέρι, είναι αυτός που θέτει τους κανόνες. Η ισορροπία μέσα στην ομάδα θα αλλάξει δραστικά. Αν επιστρέψει πρέπει να συμφωνήσουν όλοι, τεχνικό τιμ και παίκτες… Δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή μουρμούρα. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο σημαντικό. Ο Ζλάταν θα μπορούσε να οδηγήσει την ομάδα σε μια τεράστια επιτυχία, όμως αν δεν συμβεί αυτό θα έβλαπτε γι αρκετό καιρό τη δομή της. Παράλληλα, δεν είμαι σίγουρος αν ο «Ιμπρα» θα ήθελε να «χαλάσει» τη φήμη του…
Therese Strömberg «Expressen tv»
Ναι, αν ο Ζλάταν αλλάξει νοοτροπία…
ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΙΜΟΒΙΤΣ
Πριν σκεφτείς την ερώτηση απαντάς «Ναι, είναι τεράστιος παίκτης, πρέπει να επιστρέψει, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να είναι στην εθνική ομάδα. Η Σουηδία θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί τις απίθανες ικανότητές του για το Μουντιάλ. Σκέφτεσαι λίγο περισσότερο… Χωράει σε αυτή τη Σουηδία; Είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτά που άφησε, ένα μείγμα ταλαντούχων και κάποιοι έμπειροι. Αυτό που κατάφερε ο Αντερσον από τα τελικά του Euro κι έπειτα ήταν να δημιουργήσει ένα δεμένο σύνολο που παίζουν όλοι για όλους. Με τον Ζλάταν στην ομάδα τα πάντα εξελίσσονται γύρω του κι αυτό μπορεί να βλάψει το «ομαδικό πνεύμα» αυτής της ομάδας και φυσικά να αλλάξει τον τρόπο που παίζουν.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε αν θα επιστρέψει το ίδιο δυνατός από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Είναι ο καλύτερος Σουηδός παίκτης όλων των εποχών. Νομίζω ότι ο προπονητής πρέπει τουλάχιστον να του μιλήσει και να το εξετάσει. Ο Ζλάταν με τη σωστή νοοτροπία, θα μπορούσε να αποτελέσει πλεονέκτημα για αυτή την ομάδα!
Noa Bachner (Εxpressen)
Ο Ζλάταν δεν θέλει να επιστρέψει…
ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΙΜΟΒΙΤΣ
Είναι τρομερό… Κάναμε ένα τεράστιο άλμα και η Ευρώπη συζητά αν ο Ζλάταν πρέπει να παίξει στο Μουντιάλ. Στη Σουηδία υπάρχουν αυτοί που εκνευρίζονται όταν ακούν αυτή την ερώτηση, κι άλλοι που χαμογελούν… Πιστέψτε με δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Η ομάδα λειτούργησε πολύ καλά χωρίς αυτόν, αλλά αν το εξετάσουμε ορθολογικά, θα δούμε πως με έναν Ζλάταν έτοιμο να καταλάβει τι θέλει αυτή η ομάδα, θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη! Δεν νομίζω όμως ότι θα επιστρέψει, αντιλαμβάνεται πως δεν είναι δική του επιτυχία… Η κληρονομιά που έχει αφήσει είναι μεγάλη, αλλά αν γυρίσει ο κίνδυνος να διαλύσει ένα εξαιρετικό σύνολο είναι ορατός. Δε νομίζω πως θέλει να αναλάβει τέτοια ευθύνη.
Ο Ραϊόλα επιμένει να επιστρέψει, αλλά ο κόσμος όπως ανέφερα είναι… λίγο διχασμένος. Περίπου το 65% τον θέλει πίσω, το 35% όμως είναι αντίθετα. Ο Αντερσον αρνείται να το σκεφτεί, αλλά δεν πρέπει να το αμελήσει.
Anel Avdic (Sport)
Αν ο Ζλάταν θέλει, πρέπει να επιστρέψει
ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΙΜΟΒΙΤΣ
Είχαμε τη χαρά να ζήσουμε μεγάλες στιγμές με τον Ιμπραΐμοβιτς στην ομάδα, αλλά ζήσαμε και κάτι μοναδικό με τον Αντερσον στον πάγκο… Ηταν κάτι ασύλληπτο αυτό που συνέβη. Βρεθήκαμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, όπου θα μπορούσαμε να πάρουμε και την πρωτιά. Δεν το καταφέραμε, αλλά η πρόκριση ήρθε στα μπαράζ κόντρα στην Ιταλία. Απίθανα πράγματα… Ο Αντερσον είναι ιδανικός στο να χτίζει ομάδες και να παίρνει το 100% από τους παίκτες. Κοιτάξτε τα ματς με Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία, θα διαπιστώσετε όλοι πως μια ομάδα χωρίς σταρ μπορεί να αποδώσει τόσο καλά. Κανείς δεν περίμενε πως η ομάδα θα αντιδράσει τόσο καλά χωρίς τον Κορυφαίο! Πιστέψτε με όμως, δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία να απαντήσω. Ο λόγος; Αν ο Ζλάταν είναι έτοιμος να παίξει, τότε ο προπονητής πρέπει να τον καλωσορίσει. Δεν μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα στον καλύτερό, σε έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης όπως ο Ιμπραΐμοβιτς. Μαζί με τον Μπεργκ θα ήταν το τέλειο δίδυμο…

Δείτε επίσης

Αθλητικά 2407953225691498941

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item