9 σημάδια ότι θα γίνει καταπληκτικός μπαμπάς!

Είσαι με έναν υπέροχο άντρα που δείχνει να λατρεύει τα παιδιά και θέλει να αποκτήσετε τη δική σας οικογένεια. Σαν ένα πρώτο δείγμα, τα.....

A+ A-

Είσαι με έναν υπέροχο άντρα που δείχνει να λατρεύει τα παιδιά και θέλει να αποκτήσετε τη δική σας οικογένεια. Σαν ένα πρώτο δείγμα, τα... στοιχεία αυτά αποτελούν ένα θετικό προμήνυμα. Είναι όμως αρκετά; Υπάρχουν κι ορισμένα άλλα σημάδια που με μια προσεκτική ανάλυση αποκαλύπτουν εάν ο καλός σας θα γίνει ένας εξίσου υπέροχος μπαμπάς:

1. Είναι δοτικός

Σας έχει πει ποτέ φράσεις όπως «δείχνεις κουρασμένη, άσε θα μαγειρέψω εγώ» ή «άσε θα κάνω εγώ τις δουλειές του σπιτιού»; Εάν ναι, αποτελούν ένα θετικό σημάδι προσέχει τι συμβαίνει γύρω του και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, κάτι εξαιρετικά σημαντικό στην περίπτωση των παιδιών. 


«Τα παιδιά χρειάζονται συνεχώς προσοχή. Υπάρχει η πρακτική φροντίδα των παιδιών από την άποψη του τι πρέπει να γίνει σε καθημερινή βάση – κι έπειτα υπάρχει το άλλο επίπεδο του να 'πιάνεις' σε τι φάση είναι, τι διάθεση έχουν, και οτιδήποτε άλλο που δεν έχετε προβλέψει ή σχεδιάσει. 

Το επίπεδο αυτής της επίγνωσης είναι εξαιρετικά σημαντικό», λέει η Jane Greer, σύμβουλος γάμου και συγγραφέας του βιβλίου What About Me: Stop Selfishness From Ruining Your Relationship.

2. Είναι στοργικός

Σε κρατάει από το χέρι και σου χαϊδεύει τα μαλλιά; Αγαπάει το κατοικίδιο σου; Αυτό είναι έκφραση αγάπης και φροντίδας, εξηγεί η Greer. Επιπλέον, αποδεικνύει την ικανότητά του να συνδέεται σε ένα συναισθηματικό επίπεδο, διατηρώντας τον δεσμό αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικός για γονείς, προσθέτει η ίδια.

3. Μπορεί να διαχειριστεί συνθήκες στρες

Τι κάνει όταν τα πράγματα δυσκολεύουν; Εξαφανίζεται ή «κατεβάζει παροχή»; Εάν ναι, δεν είναι καθόλου καλό δείγμα. Χρειάζεστε έναν σύντροφο που κάθεται και αντιμετωπίζει τις στρεσογόνες καταστάσεις, λέει η σύμβουλος σχέσεων Rachel Sussman. Κι αυτό διότι τα παιδιά προκαλούν αμέτρητο άγχος στους ταλαίπωρους γονείς. Ως εκ τούτου, λοιπόν, καλύτερα να έχετε τη βοήθεια ενός ανθρώπου που μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση.

4. Μοιράζεται το φαγητό του(!)

Κι όμως, δεν είναι πλάκα! Ένας καλός πατέρας, πρέπει να είναι γενναιόδωρος κι όχι τσιγκούνης, λέει η Greer. Εάν, λοιπόν, όταν βγαίνετε έξω, ούτε καν παριστάνει πως σου δίνει να δοκιμάσεις από το πιάτο του, αλλά αντίθετα ορμάει και βουτάει από το δικό σου, αυτό είναι μάλλον ένα κακό σημάδι. «Αυτό σου λέει ότι ασχολείται μόνο για τον εαυτό του και ενδιαφέρεται περισσότερο να φροντίζει τον εαυτό του από το να μοιράζεται και διατηρεί επαφή μαζί σου», προσθέτει η Greer.

5. Γνωρίζει τα συναισθήματά του

Εάν είναι άνετος να σου μιλάει για το πώς νιώθει για σένα ή να μιλάει για το μέλλον, αυτό είναι θετικό, σύμφωνα με την Sussman. «Έτσι, το άτομο αυτό, συνήθως, όταν πάρει την απόφαση να γίνει γονιός, θα το πάρει στα σοβαρά. Θα μπορεί να είναι ανοιχτός και ξεκάθαρος μαζί σου και να σου λέει πώς νιώθει είτε εάν εκνευριστεί με κάτι, είτε εάν είναι χαρούμενος με κάτι».

6. Κάνει τα ψώνια, μαγειρεύει, καθαρίζει

Θα θέλατε να αποκτήσετε παιδί με κάποιον ο οποίος είναι «πραγματικός σύντροφος με κάθε έννοια της λέξης», λέει η Sussman. Εάν εν είναι πρόθυμος να το κάνει ακόμη, ίσως στο μέλλον, υπάρξουν προβλήματα.

7. Μπορεί να κάνει κάποιες θυσίες για σας

Εάν έχει ακυρώσει έξοδο με τους φίλους του για να σε φροντίσει επειδή είσαι άρρωστη ή εξουθενωμένη από τη δουλειά, είναι εξαιρετικό σημάδι. Αλτρουιστικές πράξεις όπως οι παραπάνω δείχνουν ότι είναι ευέλικτος και ξέρει να ανταποκρίνεται, λέει η Greer, χρήσιμα γνωρίσματα τόσο για έναν σύντροφο, όσο και για έναν πατέρα.

8. Είναι αξιόπιστος

Όταν λέει ότι θα κάνει κάτι, το κάνει μόνος του χωρίς να χρειαστεί να του το υπενθυμίσετε εσείς; Είναι ξεκάθαρο γιατί είναι σημαντικό αυτό: Δεν μπορείς να μεγαλώσεις ένα παιδί με κάποιον που δεν εμπιστεύεσαι ότι θα κάνει όσα πρέπει.

9. Έχετε μια πολύ καλή και δυνατή σχέση

«Αξιολογήστε τη σχέση σας και βεβαιωθείτε ότι οι βάσεις είναι πραγματικά στέρεες», λέει η Sussman. «Πρέπει να δείτε πρώτα τη σχέση, διότι το παιδί θα περιπλέξει τα πράγματα». 


Όλα καλά, λοιπόν, με τη σχέση; «Εάν είστε πραγματικά ερωτευμένοι μεταξύ σας, εάν έχετε καλή επικοινωνία, εάν σέβεστε ο ένας τον άλλον, εάν υπάρχει μια σταθερή φιλία, εάν διασκεδάζετε και γελάτε μαζί, εάν και οι δύο θέλετε παιδιά, τότε το το πιθανότερο είναι να κάνετε μια ευτυχισμένη οικογένεια».


Πηγή

Δείτε επίσης

Διάφορα 4290899687327015561

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item