Πώς να μην σε πιάνει το μάτι – Τρόποι για να μην σε πιάνει το μάτι

Το θέμα μας είναι το μάτιασμα. Για όσες διαβάζουν πρώτη φορά για αυτό το θέμα να εξηγήσουμε ότι το μάτιασμα προκύπτει έπειτα από ζήλια ή...

A+ A-

Το θέμα μας είναι το μάτιασμα. Για όσες διαβάζουν πρώτη φορά για αυτό το θέμα να εξηγήσουμε ότι το μάτιασμα προκύπτει έπειτα από ζήλια ή κακολογία ενός ατόμου το οποίο στην συνέχεια μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο και αδιαθεσία (στο άτομο που ματιάστηκε). Ας όψονται όμως οι καλές μας γιαγιάδες, θείες και μαμάδες που έχουν το πάνω χέρι σε αυτό και κάνουν καλά “ξεματιάσματα” λέγοντας προσευχές και λόγια πάνω από ένα μπολ με νερό και λάδι. Από την άλλη όμως για να μην τις βάλουμε σε κόπο να ξεματιάζουν και να “παίρνουν το μάτι πάνω τους” όπως λένε μερικές φορές υπάρχει η εκδοχή να εφαρμόσουμε μερικά τρικ για να μην μας πιάνει το μάτι.
Πώς να μην σε πιάνει το μάτι #1: Ματάκι.
Ναι, είναι αυτές οι χαντούλες που κυκλοφορούν σε πολύ διακριτικά κολιέ ή με παραμάνες τα οποία μπορούμε να τα φορέσουμε γιατί “το μάτι διώχνει το μάτι”. Δεν είχαν δα και άδικο οι παλιοί που είχαν στα μωράκια τους με παραμάνες καρφιτσωμένα ματάκια στα μπλουζάκια τους! Ας ακολουθήσουμε λοιπόν την παράδοση και ας βάλουμε και εμείς ένα ματάκι πάνω μας.
Πώς να μην σε πιάνει το μάτι #2: Μαύρη μουτζούρα πίσω από το αυτί.
Όσο χαζό και αν ακούγεται πιάνει. Απλά πάρτε το μαύρο μολύβι ματιών που σίγουρα σας βρίσκεται εύκαιρο και ζωγραφίστε μια μαύρη γράμμη πίσω από το αυτί σας, σε σημείο που δεν φαίνεται. Έχει την τάση να απομακρύνει το κακό μάτι και την κακολογία του ατόμου σας μακριά.
Πώς να μην σε πιάνει το μάτι #3: Ανάποδο εσώρουχο.
Μερικές από εσάς σίγουρα το έχετε ακούσει και το έχετε εφαρμόσει έστω μια φορά στην ζωή σας. Μπορείτε να φορέσετε ανάποδα το βρακάκι σας, τις κάλτσες σας και το σουτιέν σας αν δεν έχετε πρόβλημα. Λειτουργεί ως εξής. Όταν θα σας ματιάσει κάποιος θαυμάζοντας – ζηλεύοντας την εμφάνιση σας το ανάποδο εσώρουχο είναι εκεί, στα κρυφά και αποδεικνύει σιωπηλά πως δεν είστε τόσο τέλειοι και υπάρχει κάτι ανάποδο πάνω σας.
Πώς να μην σε πιάνει το μάτι #4: Προσευχή.
Δεν έχει σημασία ποια θρησκεία ασπάζεστε. Όταν νιώθετε πως σας “απειλεί” το κακό το μάτι απλά πείτε την αγαπημένη σας προσευχή από μέσα σας και δεν θα προλάβει να σας ματιάσει κανείς.

Δείτε επίσης

Χρήσιμα 6237029934774104283

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item