Τζιτζικώστας: Θα συμβάλλουμε οικονομικά στην προσπάθεια για τη «νέα Τούμπα»

«Θα είναι προς όφελος και του ΠΑΟΚ και όλης της Θεσσαλονίκης» Τη δέσμευσή του πως η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στα σχέδια του Ιβάν ...

A+ A-

«Θα είναι προς όφελος και του ΠΑΟΚ και όλης της Θεσσαλονίκης»
Τη δέσμευσή του πως η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη για νέο γήπεδο στην Τούμπα εξέφρασε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Για την πρόθεση του «δικεφάλου» του Βορρά να προχωρήσει τη «νέα Τούμπα, δήλωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Metropolis: «Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και με χαρά δεχθήκαμε την ανακοίνωση του Ιβάν Σαββίδη ότι σκέφτεται την ανακατασκευή ενός σημαντικότατου για τη χώρα γηπέδου. Ενός ιστορικότατου γηπέδου, που χρειάζεται μια πλήρη αναμόρφωση, η οποία θα είναι προς όφελος και του ΠΑΟΚ και όλης της Θεσσαλονίκης.
Γι’ αυτό και εμείς οι φορείς, δήμος και περιφέρεια, οφείλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη και να δούμε πώς αξιοποιώντας κάποια κονδύλια να συμβάλλουμε οικονομικά σε κάποιες παρεμβάσεις που χρειάζονται στον περιβάλλοντα χώρο. Ο χώρος αυτός ανήκει στο Δημόσιο και θα χρειαστεί τροποποιήσεις. Θα πρέπει να γίνουν κάποια έργα».
Σχετικά με το αν θα απαιτηθεί η κατασκευή νέων οδικών αρτηριών, απάντησε: «Είναι προφανές πως ένα νέο γήπεδο και ο φόρτος που έχει η Τούμπα δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Θα πρέπει να γίνουν μελέτες για να δούμε πώς θα γίνεται η πρόσβαση των φιλάθλων και θα πώς θα γίνει πιο εύκολη η ζωή των κατοίκων. Η Περιφέρεια δηλώνει παρών στο 100%».
Τέλος, για το αν μίλησε με τον Ιβάν Σαββίδη, είπε: «Μιλήσαμε πρόσφατα και θα μιλήσουμε και με λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα. Εμείς ως περιφέρεια, και είμαι σίγουρος πως και ο δήμος θα κάνει το ίδιο, δηλώνουμε “παρών” στην προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη. Ελπίζω σύντομα πως θα έχουμε στα χέρια μας μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα μπορέσουμε να συζητήσουμε εκτενώς».

Δείτε επίσης

Αθλητικά 5135857189700496316

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item