Η Καταλονία άναψε φωτιές σε Γιούνκερ και Μέρκελ – Ανησυχούν για πανευρωπαϊκή κρίση

Η κρίση στην  Καταλονία  απασχόλησε την καγκελάριο της Γερμανίας  Άνγκελα Μέρκελ  και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζαν Κλοντ Γι...

A+ A-

Η κρίση στην Καταλονία απασχόλησε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου στο Reuters.

Οι δύο πολιτικοί συνομίλησαν τηλεφωνικά για το ενδεχόμενο ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, από το τοπικό της κοινοβούλιο, την επόμενη εβδομάδα.
Αμφότεροι μοιράστηκαν την ανησυχία τους και για την αντίδραση της Μαδρίτης σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που το πιθανότερο είναι να προκαλέσει περαιτέρω έξαρση της χειρότερης πολιτικής κρίσης στην Ισπανία εδώ και δεκαετίες.
Ο Γιούνκερ μίλησε στη Μέρκελ την Παρασκευή από την Ινδία στο περιθώριο της διάσκεψης μεταξύ της Ε.Ε. και της Ινδίας.
«Μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησαν την κατάσταση στην Ισπανία» δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η ανησυχία κλιμακώνεται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το ενδεχόμενο αρνητικών επιπτώσεων της κρίσης στην Καταλονία, στην οικονομία της Ισπανίας που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, αλλά και την πιθανότητα επιπτώσεων στις άλλες οικονομίες των χωρών που συμμετέχουν στην ζώνη του ευρώ.

Δείτε επίσης

Κόσμος 7667890098203135115

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item