«Σφήνα» Νίκου Παπανδρέου για την Κεντροαριστερά: Ώστε θέλετε την ψήφο των παπανδρεϊκών;

Σε ρόλο συνηγόρου του αδερφού του,  Γιώργου Παπανδρέου  εμφανίστηκε ο  Νίκος Παπανδρέου , αδερφός του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου το...

A+ A-

Σε ρόλο συνηγόρου του αδερφού του, Γιώργου Παπανδρέου εμφανίστηκε ο Νίκος Παπανδρέου, αδερφός του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόμενος σε άρθρο του στην «Οικονομική Επιθέωρηση» πως ο Γιώργος Παπανδρέου τα «έβαζε» με πάρα πολλά… συμφέροντα.
Το επίμαχο άρθρο του πρωθυπουργικού… αδερφού κυκλοφόρησε με φόντο τις εκλογές της Κεντροαριστεράς, αφού αναφέρει πως ο Γιώργος Παπανδρέου διαθέτει… μεγάλη δεξαμενή ψήφων η οποία μάλιστα αποτελεί «μήλον της έριδος» για τους επίδοξους ηγέτες του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Πέραν τούτου, ο Νίκος Παπανδρέου σημειώνει «έχει αρχίσει το κυνήγι των ψήφων με έμφαση να βρεθούν οι ‘παπανδρεϊκοί’ ψήφοι στην πλευρά του ενός ή του άλλου υποψηφίου».
Στο εν λόγω άρθρο, με τίτλο «Ώστε θέλετε την ψήφο των ‘παπανδρεϊκών’;», ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού «καρφώνει» και ορισμένους υποψηφίους, οι οποίοι «έχουν ‘θάψει’ σε ομιλίες τους τη θητεία του ή τον ίδιο τον Παπανδρέου, μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα, γιατί έτσι είχαν μάθει να κάνουν στις παρέες τους τόσα χρόνια. Είχαν μάθει να τα ρίχνουν όλα τα δεινά σ’ εκείνον», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Θα έχει ενδιαφέρον να ερωτηθούν για τη θητεία Παπανδρέου όλοι τους, ιδιαίτερα όσοι υποψήφιοι διετέλεσαν υπουργοί επί Γιώργου (2009-11). Ναι ή ου βρε παιδιά; Ναι ή ου; Επιτέλους, λίγο κουράγιο. Όχι γενικές αναφορές του τύπου «η πρώτη κυβέρνηση της κρίσης», αλλά μια ρητή αναφορά στο δύσκολο όνομα, όπως «επί κυβερνήσεως Παπανδρέου», αναφέρει σε άλλο σημείο του άρθρου του ο Νίκος Παπανδρέου, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καλώντας τους υποψηφίους να «ξεστομίσουν» το «απαγορευμένο όνομα ενός ανθρώπου, του οποίου κατέβασε όλες τις φωτογραφίες από τα γραφεία ΠΑΣΟΚ ο επόμενος πρόεδρος».
«Από το 2011 έως σήμερα συνεχίζει (με λιγότερη ένταση είναι η αλήθεια) η λυσσαλέα επίθεση τύπου Fake News κατά του κάθε μέλους της οικογένειας Παπανδρέου. Ο υποψήφιος που θα λέει όλη την αλήθεια, χωρίς φόβο, θα κερδίσει το στοίχημα», καταλήγει στο άρθρο του ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού.

Δείτε επίσης

Πολιτική 5171785362264657938

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item