Αλλάζει εντελώς ο καιρός: Βροχές, χαλάζι και βουτιά της θερμοκρασίας

Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού από αύριο το απόγευμα.  Αρδην αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο, καθώς αναμένονται βρο...

A+ A-

Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού από αύριο το απόγευμα. 

Αρδην αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο, καθώς αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Το Σαββατοκύριακο προμηνύεται Φθινοπωρινό. 
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα ξεκινήσει  από τα βορειοδυτικά και τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι τα εξής: 
A. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:
  1. Την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.
  2. Πρόσκαιρα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια.
B. Ενίσχυση των ανέμων που η έντασή τους θα φθάσει τοπικά τα 7 και πιθανώς τα 8 Μποφόρ.
Γ. Σημαντική (6-8 βαθμούς) πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτική πρόγνωση της EMY για όλη τη χώρα, για αύριο:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση. από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά 7 μποφόρ και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. στα δυτικά η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στα νησιά του ιονίου, την ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Ανεμοι: αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά στο ιόνιο έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 
  • Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα στα βόρεια θα είναι ισχυρές.
Ανεμοι: στη Θεσσαλία αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. στα υπόλοιπα αρχικά ασθενείς μεταβλητοί, γρήγορα και από τα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 και από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Κρήτη, τις βόρειες και ανατολικές Κυκλάδες.
Ανεμοι: στις Κυκλάδες από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τις βραδινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. στην Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: άπω 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 
  • Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και πιθανώς τα δωδεκανησα.
Ανεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 
  • Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος και βαθμιαία από τα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 4 και γρήγορα βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στον Θερμαϊκό 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόβλεψη για την Κυριακή
Καιρός: Στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση από τα βόρεια. στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Σε πτώση.

Δείτε επίσης

Καιρός 6347286832202708982

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item