Σιαμαία δίδυμα που μοιράζονταν την ίδια καρδιά και δεν είχαν καμία πιθανότητα να ζήσουν, διαχωρίζονται και δείτε πώς είναι τώρα

Όταν οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι αυτή η νεαρή μητέρα από τη Florida περίμενε δίδυμα που ήταν ενωμένα στο στήθος, είπαν στους γονείς ...

A+ A-

Όταν οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι αυτή η νεαρή μητέρα από τη Florida περίμενε δίδυμα που ήταν ενωμένα στο στήθος, είπαν στους γονείς ότι τα μωρά αυτά δεν θα ζούσαν. Παραδόξως, τα δίδυμα επέζησαν μετά την επέμβαση διαχωρισμού, ενώ οι γιατροί ήταν συγκλονισμένοι από την εκπληκτική ανάκαμψή τους.
Η Jacquelyn και ο σύντροφός της, Mark, ενημερώθηκαν στις 20 εβδομάδες της κύησης ότι τα δίδυμα ήταν ενωμένα στην καρδιά, το συκώτι, το στέρνο και το διάφραγμα. Τους είπαν επίσης ότι τα μωρά δεν θα ζούσαν, επειδή είχαν την ίδια καρδιά.

©YouTube Screenshot | Inside Edition
Το ζευγάρι στη συνέχεια συμβουλεύτηκε τη Δρ. Jennifer Co-Vu από το νοσοκομείο UF Health Shands, και μετά από μεγάλη ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν πιθανότητες να επιβιώσουν τα μωρά μετά το διαχωρισμό. Πρόσθεσε ότι μελέτες έδειξαν ότι είναι πολύ δύσκολο να χωριστούν δυο ενωμένες καρδιές και ότι η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο του ενός ή και των δύο μωρών.
©YouTube Screenshot | Inside Edition
“Μας πήρε λίγο χρόνο μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε,” είπε η Jacquelyn στο Gainesville Sun.
©YouTube Screenshot | Inside Edition
Τα κορίτσια, η Scarlett και η Savannah, γεννήθηκαν με καισαρική τομή τον Απρίλιο του 2016.
Δύο μήνες αργότερα, τα δίδυμα υποβλήθηκαν στη διαδικασία διαχωρισμού αφού οι γιατροί είχαν κάνει εξάσκηση τη χειρουργική επέμβαση σε μια 3D εκτύπωση. Η σχεδόν οκταωρη εγχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στη συνέχεια, τα δίδυμα μπήκαν στη θερμοκοιτίδα για έξι εβδομάδες.
©YouTube Screenshot | Inside Edition
Η Jacquelyn δήλωσε λίγο μετά την επέμβαση: “τα κορίτσια τα πάνε περίφημα.”
“Είναι τόσο δυνατές μαχήτριες,” έγραψε στο blog της.
©YouTube Screenshot | Inside Edition
Βλέποντας τα δίδυμα να διαχωρίζονται με επιτυχία, ο Δρ. Mark Bleiweis, διευθυντής του UF Heart Congenital Heart Center, δήλωσε: “Είναι εκπληκτικό να βλέπεις τα παιδιά σε ξεχωριστές κούνιες.”
©YouTube Screenshot | Inside Edition
“Η ανάκαμψή τους ήταν εντυπωσιακή. Βρίσκομαι με την οικογένεια από τότε που γεννήθηκαν, έτσι έχουμε αναπτύξει μια πραγματικά καλή σχέση,” δήλωσε ο Δρ. Bleiweis στο MailOnline.
Ένα σπουδαίο ιατρικό επίτευγμα που αγγίζει τα όρια του θαύματος!

Δείτε επίσης

Περίεργα 7156448134869895243

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item