Άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη για παραποίηση αστυνομικής ταυτότητας

Άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη με 188 “ναι” αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Όχι  στην άρση της ασυλίας και του υπουργού Επικρατ...

A+ A-

Άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη με 188 “ναι” αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Όχι  στην άρση της ασυλίας και του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βρερναδάκη.
Η απόφαση για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής αφορά υπόθεση παραποίησης ταυτότητας, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης ελέγχεται για τις αναρτήσεις και τους δημόσιους χαρακτηρισμούς του κατά του προέδρου των Παραολυμπιονικών, Σίμου Παλτσανιτίδη.
Για την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη υπήρχε ομόφωνη θετική γνωμοδότηση και της αρμόδιας Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση. Η ίδια Επιτροπή είχε γνωμοδοτήσει κατά πλειοψηφία υπέρ της απόρριψης της εισαγγελικής αίτησης κατά του Χριστόφορου Βερναρδάκη.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κανονισμό, η Βουλή δεν εισέρχεται στην ουσία των υποθέσεων, αλλά ερευνάται μόνο εάν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Βουλευτή.

Δείτε επίσης

Πολιτική 1190134917686191445

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item