Άσκηση της Τουρκίας με πραγματικά πυρά μια «ανάσα» από την Αγία Νάπα

Αύξηση των τουρκικών προκλήσεων καταγράφεται αυτές τις μέρες στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, καθώς εκδόθηκε παράτυπη τουρκική navtex γ...

A+ A-

Αύξηση των τουρκικών προκλήσεων καταγράφεται αυτές τις μέρες στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, καθώς εκδόθηκε παράτυπη τουρκική navtex για ναυτική άσκηση με χρήση πυρών, νότια της Κύπρου και σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από τις ακτές της Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με την παράτυπη τουρκική «δέσμευση» η άσκηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 25 Οκτωβρίου από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ.
Η περιοχή «δεσμεύτηκε» με την τουρκική παράτυπη navtex που εξέδωσε το Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρολογίας και Ωκεανογραφίας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.
Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει εκδώσει ανακοίνωση προς ναυτιλλομένους, με την οποία ενημερώνει για το παράνομο των τουρκικών ενεργειών στην περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Καλούνται τα πλοία που πλέουν στην περιοχή να επικοινωνούν με τις νόμιμες αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας.
Δεύτερη άσκηση – έρευνας και διάσωσης σε αυτή την περίπτωση – έχει ανακοινωθεί και για άσκηση ανατολικά του Αποστόλου Αντρέα.
Την ίδια ώρα, με τρίτη παράτυπη navtex, η Τουρκία τροποποίησε προσωρινά την ρότα των δύο σεισμογραφικών που επιχειρούν παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, των Barbaros και Apollo Moon.

Δείτε επίσης

Κόσμος 4881131673350353053

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item