Η ισπανική Δικαιοσύνη μπλόκαρε την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Στέλνει στρατό ο Ραχόι

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Καταλονίας που είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρ...

A+ A-

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Καταλονίας που είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα και κατά την οποία οι καταλανοί ηγέτες αναμενόταν να ανακηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από προσφυγή στο δικαστήριο του Καταλανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο αντιτίθεται στην απόσχιση, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.
Ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι κάλεσε σήμερα τον καταλανό ηγέτη Κάρλες Πουτζντεμόντ να εγκαταλείψει τα σχέδιά του να ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της περιφέρειάς του από την Ισπανία «για να αποφύγει μεγαλύτερα κακά».
Σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, ο Ραχόι δήλωσε πως η λύση στην καταλανική κρίση είναι μια ταχεία επιστροφή στη νομιμότητα και «μια δήλωση το συντομότερο δυνατόν ότι δεν θα υπάρξει μονομερής ανακήρυξη ανεξαρτησίας, επειδή έτσι θα αποφεύγονταν επίσης μεγαλυτερα κακά», δήλωσε ο Ραχόι χωρίς να επεκταθεί.
Παράλληλα ο Ισπανός πρωθυπουργός στέλνει στρατό στην Καταλονία, όπως μεταδίδουν η εφημερίδα El Confidencia, αλλά και το RT.
Συγκεκριμένα είκοσι μεταγωγικά οχήματα της Logistic Support Group 41 (AALOG 41) που έχουν τη βάση τους στην Αραγονία, μεταβαίνουν στην ημιαυτόνομη περιφέρεια, με στόχο να συνδράμουν στις εκεί δυνάμεις της αστυνομίας και της εθνοφυλακής, όπως επιβεβαίωσε το ισπανικό Υπουργείο Άμυνας.
Δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των στρατιωτών που θα συμμετάσχουν, ωστόσο αναφέρεται ότι οι εντολές είναι να παράσχουν υλικοτεχνική υποστήριξη στις δυνάμεις ασφαλείας.
Ο πρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης, Κάρλες Πουζδεμόν που έχει προειδοποιήσει ότι θα ανακοινώσει την απόσχιση της Καταλονίας μέχρι τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, έχει χαρακτηρίσει την εθνοφυλακή και την αστυνομία κατοχικές δυνάμεις και τις έχει προειδοποιήσει να εγκαταλείψουν άμεσα και τις τέσσερις επαρχίες της περιφέρειας.

Δείτε επίσης

Κόσμος 4217852429100844680

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item