Ο ύπνος σε κρύο δωμάτιο σας κάνει να δείχνετε πιο νέες!

Εκείνοι που προτιμούν να διατηρούν τις θερμοκρασίες της κρεβατοκάμαρας ψυχρές ενώ κοιμούνται μπορεί να είναι καλό για την υγεία τους. ...

A+ A-

Εκείνοι που προτιμούν να διατηρούν τις θερμοκρασίες της κρεβατοκάμαρας ψυχρές ενώ κοιμούνται μπορεί να είναι καλό για την υγεία τους.
Σύμφωνα με ένα άρθρο που γράφτηκε από τον Dr. Christopher Winter, Ιατρικό Διευθυντή στη Ναρρολογία & Sleep Medicine του Charlottesville και δημοσιεύθηκε από το Huffington Post, οι θερμοκρασίες του υπνοδωματίου μας μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά όταν πρόκειται για τον ύπνο.

Αν και οι περισσότεροι από εμάς ίσως να μην σκεφτούν ιδιαίτερα τη θερμοκρασία της κρεβατοκάμαράς τη νύχτα, ο Winter λέει ότι τα δωμάτιά μας πρέπει να είναι 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου για καλύτερο ύπνο.

Οι θερμοκρασίες του σώματός μας φυσικά κορυφώνουν και μειώνονται κατά τη διάρκεια μιας 24ωρης περιόδου, με τους υψηλότερους αριθμούς να συμβαίνουν αργά το απόγευμα και τους χαμηλότερους γύρω στις 5 π.μ. Ο ύπνος αρχίζει συνήθως όταν η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει, οπότε ένα ψυχρότερο δωμάτιο μπορεί να μας ενθαρρύνει να κοιμηθούμε ταχύτερα.
Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί άλλοι λόγοι για να διατηρηθεί ο αέρας δροσερός:

Έχετε ένα πιο ήρεμο ύπνο
Σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι
Βοηθά στο να χάσετε κιλά

Μειώνει τον κίνδυνο μεταβολικής νόσου

Δείτε επίσης

Διάφορα 6928203234986281019

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item