Ασύλληπτο: εταιρία των ΗΠΑ προσπαθεί να «νικήσει» τον θάνατο!

Ποια είναι η μεγαλύτερη ασθένεια που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα; Αυτή που ο άνθρωπος δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει; Η απάντηση είν...

A+ A-

Ποια είναι η μεγαλύτερη ασθένεια που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα; Αυτή που ο άνθρωπος δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει;

Η απάντηση είναι προφανής, αλλά πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται- ή φοβούνται- να την προσδιορίσουν: ο θάνατος.

Κι όμως, οι πρώτες επιστημονικές προσπάθειες για να νικηθεί ο θάνατος έχουν ξεκινήσει ήδη. Συγκεκριμένα η Bioquark, μια εταιρεία με έδρα τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, υποστηρίζει πως ο θάνατος δεν είναι μια συνθήκη μη αναστρέψιμη.
Μάλιστα, όπως τονίζει ο Ίρα Παστόρ- ο επικεφαλής, δηλαδή της εν λόγω εταιρείας- πάρα πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι αντίστοιχες δοκιμές πάνω σε ανθρώπους, προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν η θεωρία αυτή ισχύει ή όχι.

Οι δοκιμές θα γίνουν σε μια χώρα της Λατινικής Αμερικής, τα στοιχεία της οποίας αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό. Σύμφωνα με τον Πάστορ πάντως, το τιμ του έχει βρει έναν τρόπο κάνει… «reboot» στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Bioquark δεν θα κάνει πειράματα σε ζώα, αλλά κατευθείαν πάνω σε ανθρώπους.

Η φιλόδοξη εταιρεία αρχικά είχε επιχειρήσει να κάνει τα πειράματά της στην Ινδία, ωστόσο το συγκεκριμένο πλάνο ναυάγησε καθώς το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας της απαγόρευσε να υλοποιήσει επί ινδικού εδάφους το πλάνο της.

Αυτός είναι, κατά πάσα πιθανότητα, και ο λόγος που η νέα τοποθεσία δεν γίνεται γνωστή.

Τα δίδυμο που θα επιχειρήσει να φέρει εις πέρας το βασικό κομμάτι των πειραμάτων, ο Πάστορ που προαναφέραμε και ο ορθοπεδικός χειρούργος συνεργάτης του, έχει γνωστοποιήσει ήδη πως θα κάνουν πειράματα πάνω σε ανθρώπινα σώματα, των οποίων οι ηλικίες θα κυμαίνονται από 15 μέχρι 65 χρονών.


Τα πειράματα χωρίζονται σε τρία μέρη: πρώτα, συλλέγονται βλαστοκύτταρα από το ίδιο το αίμα του ανρώπου και θα εισάγονται ξανά στο εκ νέου στο σώμα. Στη συνέχεια, προστίθεται στο κορμί μία δόση πεπτιδίων που εγχύθηκαν στο νωτιαίο μυελό του.

Τέλος, τα σώματα θα υποβάλλονται σε μια 15νθήμερη μέθοδο διέγερσης των νεύρων που θα περιλαμβάνει χρήση λέιζερ, ούτως ώστε να επιχειρηθεί η αναστροφή του εγκεφαλικού θανάτου!

Η ιδέα είναι αρκετά περίπλοκη και γίνεται ακόμα περισσότερο πιο δυσκολονόητη, αν αναλογιστεί κανείς πως τα πειράματα θα γίνονται πάνω σε νεκρούς ανθρώπους.
Το project έχει την κωδική ονομασία «ReAnima» και ο Πάστορ μιλώντας για το μεγαλεπήβολο εγχείρημά του, ένα εγχείρημα που αν το φέρει εις πέρας θα μιλάμε για την μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία της ανθρωπότητας, έχει τονίσει: «Η αποστολή του project ReAnima είναι να επικεντρωθεί στην κλινική μελέτη αναφορικά με την κατάσταση του εγκεφαλικού θανάτου ή του μη-αναστρέψιμου κόμματος, μια κατάσταση που σε πολλές χώρες του κόσμου ορίζεται ως  ζωντανό πτώμα».
Λέτε, άραγε, να τα καταφέρει; Κι αν ναι, ποιες θα είναι οι (τρομακτικές) επιπτώσεις;

Δείτε επίσης

Περίεργα 5785482673118232774

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item