Τέλη κυκλοφορίας 2018: Έως τέλη Νοεμβρίου στο taxisnet

Τέλη κυκλοφορίας 2018:  Φρούδες αποδεικνύονται οι ελπίδες που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση για μειώσεις στα  τέλη κυκλοφορίας του 201...

A+ A-


Τέλη κυκλοφορίας 2018: Φρούδες αποδεικνύονται οι ελπίδες που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση για μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας του 2018, αφού τα όποια σχέδια εξετάστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Έτσι, βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν, ξανά, οι κάτοχοι αυτοκινήτων, αφού μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να «ανέβουν» στο Taxisnet τα σημειώματα για τα τέλη κυκλοφορίας 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και το σενάριο που έλεγε ότι θα ευνοηθούν ιδιοκτήτες ΙΧ μεγάλου κυβισμού (άνω των 1.929 κ.εκ.) για οχήματα με άδεια κυκλοφορίας πριν από το 2005 φαίνεται να μην εφαρμόζεται με τα τέλη κυκλοφορίας 2018, καθώς στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν τα όποια ισοδύναμα μέτρα.
Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχε προταθεί μία γενναία μείωση των τελών κυκλοφορίαςκαι παράλληλα να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης κατά 1-2 λεπτά ώστε να επιβαρύνονται με τέλη και οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με ξένες πινακίδες.
Τελικά και η λύση αυτή απορρίφθηκε γιατί όπως αναφέρθηκε από τους ειδικούς δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με ακρίβεια ότι το κράτος θα εισπράττει κάθε χρόνο τα 1,1 δισ. ευρώ.
Τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν έως το τέλος του τρέχοντος έτους οι ιδιοκτήτες θα είναι τα ίδια σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά και οι όποιες αλλαγές πραγματοποιηθούν θα αφορούν πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως είναι για παράδειγμα οι πολύτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δείτε επίσης

Οικονομία 3992712025832807412

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item