Το Ιράν κατασκεύασε το πατέρα όλων των βομβών. Πιο καταστροφική κι από τη MOAB

Σε κούρσα τρόμου φαίνεται ότι έχουν αποδοθεί διάφορες χώρες για την κατασκευή της πιο ισχυρής μη πυρηνικής βόμβας και στο εφιαλτικό αυ...

A+ A-

Σε κούρσα τρόμου φαίνεται ότι έχουν αποδοθεί διάφορες χώρες για την κατασκευή της πιο ισχυρής μη πυρηνικής βόμβας και στο εφιαλτικό αυτό παιχνίδι φαίνεται ότι μπαίνει δυναμικά και το Ιράν.
O αρχηγός την αεροπορίας του Επαναστατικού Στρατού του Ιράν, στρατηγός Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ δήλωσε ότι η χώρα κατασκεύασε και έχει πλέον στο οπλοστάσιό της μια βόμβα δέκα τόνων.
Ο στρατηγός ονόμασε το οπλικό αυτό σύστημα ως «πατέρα όλων των βομβών» κάνοντας σύγκριση με την αμερικανική «μητέρα όλων των βομβών» τη διαβόητη MOAB που πριν από λίγους μήνες μετέτρεψε σε σεληνιακό τοπίο μια περιοχή στο Αφγανιστάν.
Η MOAB μεταφέρει 11 τόνους εκρηκτικά, ωστόσο, ο Χατζιζαντέχ υποστήριξε ότι το ιρανικό αντίστοιχό της είναι ισοδύναμο με το τερατώδες αμερικανικό όπλο. Σημειώνεται ότι και η Ρωσία διαθέτει αντίστοιχο όπλο, την Θερμοβαρική Βόμβα Αυξημένης Ισχύος (Aviation Thermobaric Bomb of Increased Power), η οποία δοκιμάστηκε για πρώτη φορά επιτυχημένα το 2007 με εντυπωσιακά αποτελέσματα για μη πυρηνική συσκευή, εκλύοντας κατά την έκρηξή της ενέργεια ίση με 44 τόνους ΤΝΤ.

Δείτε επίσης

Κόσμος 7470596855225464626

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item