Το ένα χόμπι που φανερώνει πως κάποιος είναι επιρρεπής στην απιστία

Τα συναισθηματικά και πνευματικά οφέλη του να...ταξιδεύεις είναι ασυναγώνιστα. Έρευνα βρήκε πως όσοι διασχίζουν τον κόσμο είναι περισσότ...

A+ A-

Τα συναισθηματικά και πνευματικά οφέλη του να...ταξιδεύεις είναι ασυναγώνιστα. Έρευνα βρήκε πως όσοι διασχίζουν τον κόσμο είναι περισσότερο δημιουργικοί, ανοιχτόμυαλοι και ευέλικτοι σε σχέση με εκείνους που δεν το κάνουν. 

Αλλά σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, οι ένθερμοι ταξιδευτές μπορούν να αντιμετωπίσουν κάτι που λέγεται ηθική σχετικότητα.

«Η έρευνα εξετάζει την ιδέα πως τα ταξίδια εκτός από νοητικά ευέλικτο θα σε κάνουν και ηθικά ευέλικτο», γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για ανήθικη συμπεριφορά, γράφει η Psychology Today.

«Τα ταξίδια σου δίνουν την ευκαιρία να γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους, έχουν τη μαγική θελκτικότητα του αγνώστου και του ασυνήθιστου και θα μπορούσαν να σε απελευθερώσουν από τους περιορισμούς της καθημερινότητας», γράφουν στην έρευνα. 


«Μια τέτοια δυναμική μπορεί να οδηγήσει τον καθέναν σε πιο παρορμητική και ανήθικη συμπεριφόρα, καθώς και σε μια εντελώς ανοιχτή στάση απέναντι σε μία σχέση».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ερευνητές επισημαίνουν πως η εν λόγω μελέτη απλώς δημιουργεί μια αμυδρή σύνδεση μεταξύ των ταξιδιών και τέτοιων συμπεριφορών και καταλήγει πως χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη μελέτη για να καταλήξουν σε οριστικά συμπεράσματα.


Πηγή

Δείτε επίσης

Διάφορα 7593234921814589906

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item