Δείτε το εσωτερικό της θρυλικής θαλαμηγού του Ωνάση. Βίντεο

Το εσωτερικό από τη θρυλική θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση, από την οποία έχουν περάσει ιστορικές προσωπικότητες, πρόβαλε σήμερα σε π...

A+ A-

Το εσωτερικό από τη θρυλική θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση, από την οποία έχουν περάσει ιστορικές προσωπικότητες, πρόβαλε σήμερα σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η εκπομπή "Εμείς".

Πριν λίγες μέρες η θαλαμηγός είχε καταπλεύσει στα ανοικτά της πόλης του Ναυπλίου και είχαν δοθεί στη δημοσιότητα οι σχετικές φωτογραφίες. Σήμερα η κάμερα της εκπομπής του Epsilon "εισέβαλε" στο εσωτερικό της. 

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της "Καθημερινής" (από το ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο Ωνάσης ξόδεψε για τη θαλαμηγό 4 εκατομμύρια δολάρια το 1954. Όταν πέθανε το 1975, την άφησε στην κόρη του Χριστίνα, η οποία τη δώρισε στο ελληνικό κράτος για να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός.  

Η  «Χριστίνα» μετονομάστηκε σε «Αργώ», όμως γρήγορα εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά. 

Το 1998 τη θαλαμηγό αγόρασε ο Έλληνας εφοπλιστής Τζων Πωλ Παπανικολάου. Επανέφερε το αρχικό όνομα προσθέτοντας και το όμικρον «Ο» και ανακαίνισε το σκάφος από το 1999 μέχρι και το 2001, πληρώνοντας πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε το βίντεο.

Δείτε επίσης

Lifestyle 3701491895815646112

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item