50 χρόνια βιαστής ανηλίκων διευθυντής ιδρύματος για παιδιά στον Πειραιά!

50 χρόνια βιαστής ανηλίκων ήταν ο Κ. Λ., ο οποίος σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» καταδικάστηκε πρόσφατα, σε ηλικία 86 ετών, σε 40 χρόνια κάθ...

A+ A-

50 χρόνια βιαστής ανηλίκων ήταν ο Κ. Λ., ο οποίος σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» καταδικάστηκε πρόσφατα, σε ηλικία 86 ετών, σε 40 χρόνια κάθειρξη.
Είχε κατηγορηθεί για τα αδικήματα της αποπλάνησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, όπως και σε βάρος ατόμου του οποίου καταχράσθηκε τη διανοητική αναπηρία, αλλά και για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή τελεσθείσα από εργαζόμενο σε φορέα κοινωνικής μέριμνας!
Ο 86χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως, όπου κρατούνταν από τις 24/10/16, όταν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης είχε κριθεί προφυλακιστέος λόγω επαρκών ενδείξεων.
Το παράδοξο όμως είναι ότι ο καταδικασθείς εργάσθηκε ως επιμελητής ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιά και διατέλεσε επί 40 χρόνια προϊστάμενος διευθυντής!
Ο ίδιος είχε φροντίσει να φιλοτεχνήσει επί δεκαετίες το προφίλ του «ευυπόληπτου» άνδρα που νοιαζόταν για τα παιδιά, τα οποία όμως είχαν γνωρίσει στα χέρια του την φρίκη στο Ίδρυμα Ανηλίκων «Παιδικό Σπίτι» του Πειραιά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα κατά τη δίκη αντιμετώπιζε με υπεροπτικό χαμόγελο όσα κατέθεταν οι μάρτυρες εις βάρος του έχοντας απέναντι 4 παιδιά, 20 έως 25 ετών, μερικούς μάρτυρες κατηγορίας και μια νεαρή δικηγόρο, την Σοφία-Αλεξία Βέννη, η οποία δέχθηκε να τα εκπροσωπήσει αφιλοκερδώς.
«Είχε χτυπήσει μια φορά ένα παιδί άσχημα με κλωτσιές στην κοιλιά επειδή κουβαλούσε ένα δοχείο με λάδι και δεν τα κατάφερε και χύθηκε το λάδι. Έφτυνε στο φαγητό μας και έλεγε ότι μόνο αν το φάμε θα μας πάει βόλτα, μας έκλεινε στο δωμάτιο και μας χτυπούσε με κλωτσιές στην κοιλιά» κατέθεσε ένα από τα παιδιά που είχαν υποστεί τα μαρτύρια.
Εκτός από την ψυχολογική και σωματική βία που ασκούσε στα παιδιά στο Ίδρυμα, αποδείχθηκε όμως ότι τα υποχρέωνε να υποστούν τις διεστραμμένες σεξουαλικές του φαντασιώσεις στο κτίριο του Πειραιά αλλά και σε ένα εξοχικό στη Δροσιά που πήγαινε με κάποια από τα παιδιά τα καλοκαίρια.
Το κουβάρι άρχισε επιτέλους να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία 14χρονου σε καθηγήτρια Ιδρύματος για σεξουαλική παρενόχληση και ασέλγεια.
Η δικηγόρος κ. Βέννη δήλωσε στην εφημερίδα μετά την απόφαση του δικαστηρίου ότι «η υπόθεση δεν έκλεισε» αλλά «μόλις άνοιξε» και ότι θα πρέπει να στηριχθούν ψυχολογικά
ΠΗΓΗ

Δείτε επίσης

Ελλάδα 3768117977502616409

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item