Η άγνωστη ιστορία: Πώς από Ζωή Κουρούκλη έγινε Ζωή Λάσκαρη

Η  Ζωή Λάσκαρη , η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ,  ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς...

A+ A-

Η Ζωή Λάσκαρη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετώνξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959.


Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη (όμοιο με της εξαδέλφης της Zωής Kουρούκλη, γνωστής τότε τραγουδίστριας).
Ο Φίνος ήταν αυτός που την έβγαλε επίσημα στον κόσμο του ελληνικού κινηματογράφου, ο οποίος μάλιστα ήταν υπεύθυνος για την αλλαγή του επιθέτου της σε Λάσκαρη και τον έβλεπε σαν πατέρα της.
Και όπως είχε εξομολογηθεί η ίδια, η έμπνευση για το συγκεκριμένο επίθετο του ήρθε από κάποιον Ιταλό, τον οποίο μάλιστα δεν θυμόταν καν…
Διαβάστε τι είχε πει η ίδια:
«Όλα άρχισαν από τον ‘Κατήφορο’ το 1961. Ήταν επιλογή και απόφαση του Φίνου. Αποκλειστικά και μόνο. Ο Δαλιανίδης ήθελε την Αλίκη. Ο Φίνος με επέβαλε.

Ζωή Λάσκαρη - Φίνος
Ζωή Λάσκαρη – Φίνος

Ο Φίνος ήθελε να ήμουν εγώ, γιατί η Αλίκη ήταν πολύ για την οικογένεια και τα παιδιά, η Τζένη ήταν για άλλο. Του έλειπε αυτό το κομμάτι της ανέμελης, της λίγο αντικοινωνικής.
Δεν θα γινόμουν ηθοποιός αν δεν υπήρχε ο Φίνος. Και κάτι άλλο. Το επώνυμο Λάσκαρη το δανείστηκε ο Φίνος από κάποιον Ιταλό, δεν θυμάμαι ποιον. Αυτός με… βάφτισε Λάσκαρη επειδή το όνομα ήταν πιο εύηχο σε σχέση με το Κουρούκλη».


ΠΗΓΗ

Δείτε επίσης

Lifestyle 9195047429093571498

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item