«Ξεμπροστιάζει» Μέρκελ και Σόιμπλε ο Γκάμπριελ: «Διέσπασαν την Ευρώπη»

Ο Μάρτιν Σούλτς είναι ο καλύτερος υποψήφιος για καγκελάριος, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας  Ζίγκμαρ Γκάμπριελ , σε συνέντε...

A+ A-

Ο Μάρτιν Σούλτς είναι ο καλύτερος υποψήφιος για καγκελάριος, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι υπάρχε ένας εντελώς ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κονοβουλίου θα είναι ο σωστός καγκελάριος: «Το μέλλον της χώρας μας βρίσκεται εντός μιας ενωμένης Ευρώπης. Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε έχουν ασφαλώς να παρουσιάσουν πολλά θετικά, αλλά την Ευρώπη την διέσπασαν και οι δύο: η κ. Μέρκελ με την προσφυγική πολιτική της και ο κ. Σόιμπλε με την οικονομική πολιτική του. Αυτά εκδικούνται τώρα».
Κατά τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει ακόμα κριθεί: «Οι πολίτες τώρα επιστρέφουν από τις διακοπές τους και ο προεκλογικός αγώνας αρχίζει μόλις τώρα». Πρόσθεσε ότι «το SPD είναι ο πλέον αποφασιστικός αντίπαλος αυτών των απαράδεκτων ανθρώπων του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD)».

Δείτε επίσης

Κόσμος 6953316606355025142

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item