Εύκολη και αφράτη φανουρόπιτα

Υλικά συνταγής 1 ποτήρι ελαιόλαδο (ή μισό ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση) 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλ...

A+ A-


Υλικά συνταγής

1 ποτήρι ελαιόλαδο (ή μισό ελαιόλαδο, μισό ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση)

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα 1 μικρού πορτοκαλιού1 

κ.γ. κοφτό κανέλα

1 κ.γ. κοφτό γαρίφαλο

1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του τύπου Farin up (όσο πάρει- περίπου 2 ½ – 3 ποτήρια)

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ + 1 κ.γ. σόδα διαλυμένη μέσα σε λίγο από το χυμό πορτοκαλιού

1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες

1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα


Εκτέλεση συνταγής


Με έναν αυγοδάρτη ή το μίξερ χειρός κτυπάμε καλά το λάδι, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα, (περίπου 2 ½ – 3 ποτήρια, όσο πάρει, προκειμένου να έχετε μια αφράτη, υδαρή ζύμη) [*] και όλα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας για το τέλος τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.

Βάζουμε και τις σταφίδες αλευρωμένες [**] και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο πυρέξ 20×30 εκ. ή αντίστοιχο στρογγυλό 28 περίπου εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 40-45 λ (βάλτε οδοντογλυφίδα ή ξυλάκι από σουβλάκι μέσα στο γλυκό και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο).

  1. Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη.

[*] Αν ο χυλός γίνει πολύ πηχτός προσθέστε λίγο νερό να είναι υδαρής.
[**] Για να μη πάνε- λόγω βάρους – οι σταφίδες στο “πάτο” του ταψιού, βρέξτε τα χέρια σας και νοτίστε ελαφρά τις σταφίδες. Μετά αλευρώστε τες βάζοντάς τες σε αλεύρι μέσα σε μπολ και με τη βοήθεια ενός κόσκινου αφαιρείτε το πλεονάζον αλεύρι.

Δείτε επίσης

Συνταγές 8844113654397383850

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item