Ξεσπάει πόλεμος! Απίστευτη κίνηση Τσίπρα κατά δημοσιογράφων...

Tον αποκλεισμό των δημοσιογράφων των...  τηλεοπτικών σταθμών AΝΤ1 και ΣΚΑΪ από την κάλυψη της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ...

A+ A-

Tον αποκλεισμό των δημοσιογράφων των... τηλεοπτικών σταθμών AΝΤ1 και ΣΚΑΪ από την κάλυψη της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού στις καμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ. Σημειώνεται πως σήμερα υπήρξε τηλεοπτική κάλυψη από κάμερα της ΕΡΤ, αλλά και από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αλλά δεν επιτράπηκε στον δημοσιογράφο του Ant1 και ταμία του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, Χρήστο Μαζανίτη, καθώς και στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Μιχάλη Τεζάρη, να καλύψουν την επίσκεψη του πρωθυπουργού. 

 Τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων κατήγγειλε ευθέως η ΕΣΗΕΑ, η οποία αναφέρει «παρόλο που η επίσκεψη καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και πλήθος φωτογράφων, αστυνομικοί που βρίσκονταν στα μπλόκα γύρω από την περιοχή της Αγίας Κυριακής έκαναν επιλογή των δημοσιογράφων που θα κάλυπταν το γεγονός». Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ με τίτλο «Το Διοικητικό Συμβούλιο καταγγέλλει την επιλογή δημοσιογράφων από την ΕΛ.ΑΣ.» «Σήμερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το φυλάκιο της Αγίας Κυριακής, στο Πολυδένδρι Αττικής, προκειμένου να συνομιλήσει με το προσωπικό της Πυροσβεστικής, που επί τρεις ημέρες καταβάλλει υπεράνθρωπο αγώνα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. 

 Όμως, παρόλο που η επίσκεψη καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και πλήθος φωτογράφων, αστυνομικοί που βρίσκονταν στα μπλόκα γύρω από την περιοχή της Αγίας Κυριακής έκαναν επιλογή των δημοσιογράφων που θα κάλυπταν το γεγονός. Στο πλαίσιο αυτών των εντολών, δεν επετράπη η κάλυψη της επίσκεψης σε δύο δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και στον Ταμία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Χρήστο Μαζανίτη, που απομακρύνθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον τόπο της επίσκεψης. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αντιληφθεί ότι ο ρόλος της στις δύσκολες στιγμές- όπως αυτές των τελευταίων ημερών με τις πυρκαγιές σε Αττική, Ζάκυνθο, Ηλεία και άλλες περιοχές- είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και όχι η επιλογή των δημοσιογράφων που θα καλύψουν ειδησεογραφικά τα γεγονότα.». 

Δείτε επίσης

Πολιτική 4144127879580077892

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item