Ομέρ Τσελίκ: Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν πάγωσαν ούτε ανεστάλησαν αλλά τέλειωσαν

Σαφέστατα υπονοούμενα για σύμπλευση Τουρκίας και Βρετανίας στο Κυπριακό άφησε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων,  Ομέρ Τσελίκ , κατά τη δι...

A+ A-

Σαφέστατα υπονοούμενα για σύμπλευση Τουρκίας και Βρετανίας στο Κυπριακό άφησε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βρετανό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Αμερικής, σερ Άλαν Ντάνκαν.

Ο Ομέρ Τσελίκ υπεραμύνθηκε της τουρκικής αδιαλλαξίας, χαρακτηρίζοντας την τουρκική στάση «άκρως θετική» και καταλόγισε ευθύνες στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος κινήθηκε -σύμφωνα με τον Τούρκο- υποκινούμενος από λόγους εσωτερικής πολιτικής.
Ο Ομέρ Τσελίκ τόνισε ότι οι «ολοκληρωμένες διαπραγματεύσεις» για το Κυπριακό ούτε πάγωσαν, ούτε ανεστάλησαν, αλλά έλαβαν τέλος.
Από εδώ και πέρα, σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ, η Τουρκία μαζί με το ψευδοκράτος και τα Ηνωμένη Έθνη, θα συνεχίσει τις απαραίτητες διαβουλεύσεις και θα προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα.
O Βρετανός Υφυπουργός φέρεται να δήλωσε από την πλευρά του ότι το γεγονός ότι δεν επετεύχθη αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι λυπηρό.
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για σχολιασμό στη φωτογραφία της συνέντευξης Τύπου. Όπως βλέπετε ο Ομέρ Τσελίκ έχει πίσω του δύο σημαίες. Την τουρκική και μια άλλη της «ευρωπαϊκής προοπτικής» της Τουρκίας, στην οποία με ένα «γραφισμό» η τουρκική σημαία «ενώνεται» με εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο κιτς δεν υπάρχει. Ούτε στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων τέτοιες κακογουστιές.

Δείτε επίσης

Πολιτική 95913355480535589

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item