Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς

Η Μελβούρνη της Αυστραλίας, για έβδομη συνεχή χρονιά, αναδείχθηκε η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς, σύμφωνα με έκθεση του ...

A+ A-

Η Μελβούρνη της Αυστραλίας, για έβδομη συνεχή χρονιά, αναδείχθηκε η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς, σύμφωνα με έκθεση του Economist Intelligence Unit.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, το Economist Intelligence Unit αξιολογεί τις συνθήκες διαβίωσης σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, συγκρίνοντας παράγοντες όπως η σταθερότητα, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.
Σύμφωνα με την έκθεση, ο βασικός λόγος που η Μελβούρνη βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη είναι οι ισχυρές της επιδόσεις σε ό,τι αφορά την υγεία, την εκπαίδευση και τις υποδομές, ενώ σημαντικό παράγοντα αποτέλεσε η χαμηλή εγκληματικότητα.
Η Βιέννη βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης, με το Βανκούβερ και το Τορόντο να ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Μια ακόμη πόλη της Αυστραλίας, η Αδελαΐδα, κατέλαβε την πέμπτη θέση ενώ στο νούμερο επτά βρίσκεται το Περθ. Όσο για το Σίδνεϊ, λόγω του υψηλού κόστους κατοικιών και την αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας, βρίσκεται για δεύτερη φορά εκτός της 10άδας, καταλαμβάνοντας την 11η θέση.

Δείτε επίσης

Διάφορα 5010092915460138985

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item